Tres okupes al terrat de Ka La Trava, al barri de Gràcia.

Els okupes ataquen la seu del districte de Gràcia per protestar per l'enderroc de Ka La Trava

Unes 40 persones s'han concentrat davant del bloc ocupat davant de l'imminent enderroc i després han fet llançaments de pots de vindre amb pintura contra la seu de l'Ajuntament a Gràcia

Un grup d'unes 40 persones convocades pel col·lectiu okupa s'han reunit aquest dijous, 7 de febrer, davant de Ka La Trava per protestar-ne per l'enderroc. Aquest bloc ocupat al cor de Gràcia, a la travessera de Gràcia de Barcelona, va ser desallotjat per ordre judicial el passat mes d'octubre i ara l'empresa propietària ja disposa dels permisos per fer el desallotjament i està previst que sigui imminent. El col·lectiu okupa del barri s'ha conjurat per aturar-ho i aquest dijous s'ha concentrat davant del bloc per intentar evitar l'enderroc.

Atacs contra la seu del districte de Gràcia

Avui, però, no ha aparegut ni la propietat ni les màquines que han de fer efectiu l'enderroc. El grup d'okupes han esmorzat i després han tallat el carrer i han pogut accedir al terrat de Ka La Trava des d'on han desplegat una pancarta que assegura que si «Ka La Trava va a terra, el barri en peu de guerra». Les persones que han accedit al bloc per un pis del costat han encès bengales i han cridat en contra de l'enderroc. A fora, el grup ha tallat el trànsit i també ha fet crides contra l'enderroc i han encès un pot de fum després de creuar contenidors a la via pública.

Després de sortir de l'edifici, que no s'ha pogut confirmar si a l'interior s'hi han quedat persones per complicar l'enderroc,  els concentrats han iniciat una marxa que ha acabat davant de la seu del districte de Gràcia on, amb les cares tapades, han fet llançaments de pintura contra la façana. Ni durant la concentració ni tampoc quan s'ha atacat la seu de l'Ajuntament de Barcelona al barri no s'han registrat més incidents ni s'ha fet visibles la presència d'agents antiavalots de la policia catalana ni de la Guàrdia Urbana.

Desallotjament amb incidents de Ka La Trava

El desallotjament de Ka La Trava, el passat mes d'octubre, va acabar amb greus incidents al barri de Gràcia. Amb un fort desplegament policial es va aconseguir desallotjar el bloc i a la tarda d'aquell mateix dia uns 500 okupes van fer una marxa per Gràcia que va acabar amb incendis, contenidors creuats i l'atac contra oficines immobiliàries i sucursals bancàries.

Els Mossos d'Esquadra van fer diversos detinguts. Des de llavors des de Ka La Trava s'han anat fent accions i també s'ha ocupat un altre bloc a Gràcia, a la part de dalt, a tocar de Travessera de Dalt, al carrer de Sant Salvador i que porta el nom de Ka La Castanya.