Una dona queda atrapada durant una hora en un ascensor de l’aeroport del Prat

No hi havia cap operari a l’aeroport i va acabar perdent el seu avió a Sevilla

Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat de Barcelona
Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat de Barcelona | CEDIDA

Una hora atrapada en un ascensor de la T2 de l'aeroport del Prat. Això és el que va haver de passar la sevillana Carmen González el passat diumenge, tal com ha avançat 'El Periódico'. Després de passar un cap de setmana a Barcelona amb set amigues, es disposaven a tornar cap a casa amb un vol de Ryanair que sortia a les 8.55 hores del matí.

Encara quedaven 40 minuts perquè sortís l'avió, temps suficient per anar als serveis que hi ha a la planta inferior, just al costat de la porta d'embarcament. La dona va deixar la maleta a les seves amigues i va anar al lavabo, moment en què va començar el seu calvari. Va entrar a l'ascensor per tornar a pujar, però de cop i volta es va parar i va quedar atrapada.

No hi ha cap operari a l’aeroport

«Vaig trucar dues vegades al telèfon d’emergències de l’ascensor pensant que em traurien de seguida», explica. Però res més allunyat de la realitat. La persona que li va contestar li va dir que estava a Madrid i que no tenien a cap operari a l’aeroport, però que n’enviarien un des de Barcelona.

«Estava preocupada per perdre l'avió, per les meves amigues, per la meva maleta que estava amb elles i pels meus dos fills, que encara que són més grans, m'esperaven a les onze a Sevilla per ajudar un d'ells amb els estudis», recorda Carmen, que malgrat posar-se nerviosa veia com el temps anava passant i l’avió estava a punt d’enlairar-se.

L’avió marxa amb les amigues i ella es queda a l’aeroport

Arriba el moment d’embarcar i l’operari encara no ha arribat. Així que truca a les amigues perquè s’emportin la maleta amb ells, però els treballadors de Ryanair els diuen que no poden pujar-la a l’avió i que la deixin a la terminal. Després d’insistir que no podien deixar-la abandonada, aconsegueixen que la guardin a una oficina de la companyia. Elles se’n van i Carmen segueix esperant l’operari.

Després de 55 minuts per fi arriba l’ajuda. «No puc entendre que no hi hagués un tècnic a l'aeroport, sobretot al de Barcelona que és com una ciutat», es pregunta.  «Escolto la conversa del tècnic amb algú sobre els problemes que té per obrir la porta i fins i tot es plantegen treure'm pel sostre», recorda la dona, que finalment ja havia sortit de l’ascensor. Però ara tenia un nou problema: el seu avió ja havia marxat.

Més problemes per poder tornar a Sevilla

«L'empleat de l'aeroport i el tècnic de l'ascensor van ser molt amables però quan els vaig preguntar que com tornava a Sevilla em van dir que no podien fer res i que anés al taulell d'Aena a la terminal», explica Carmen a ‘El Periódico’. Allà li diuen que només li poden agafar una queixa per escrit i que haurà de ser ella qui gestioni el tema del bitllet.

«Al final vaig anar a Ryanair i em van vendre un altre bitllet a Sevilla per 77 euros. L'avió sortia a les 21.00 hores però, a sobre, es va enlairar amb una hora de retard», lamenta. Si s’havia de trobar amb els seus fills a les onze del matí o va acabar fent a la una de la matinada, catorze hores més tard.

Des d’Aena han explicat que estan estudiant el que va passar per poder-li donar les explicacions pertinents. La dona té dret a reclamar a la companyia les despeses que li va provocar l’incident com el preu de l’avió o els menjars. A més, podria demanar una quantitat per danys morals.


Comentaris

envia el comentari