Atropella el gos d'un vianant perquè creuava lentament un pas de zebra d'Alacant

Els fets han tingut lloc aquest cap de setmana

Un agent de la Policia Nacional rere un cotxe del cos de policia, de nit i amb llums enceses
L'home està acusat d'un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics   | Policía Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un home que va atropellar el gos d'un vianant quan, per impaciència, va emprendre la marxa amb el seu cotxe a tota velocitat mentre un grup de persones creuava el pas de zebra. Els fets han tingut lloc aquest cap de setmana.

 

El conductor va perdre la paciència en un pas de zebra

Segons ha informat la Policia en un comunicat, un grup de familiars i amics es trobava donant un passeig i, en creuar el carrer per un pas de zebra, un d'ells es va detenir enmig del pas per facilitar que pugues passar la resta del grup, on també s'hi trobava una nena i un gos.

En aquest moment, el conductor d'un vehicle va detenir la seva marxa i, en veure que no podia continuar el seu camí, va començar a fer «gestos ofensius amb les mans». Després de recriminar a un dels vianants la seva actitud,el conductor va fer una accelerada i «de manera desafiant, va avançar amb el seu vehicle amb intenció d'acometre contra ells».

 

El gos d'un dels vianants va ser arrossegat 50 metres

Davant la por de ser atropellats, els que estaven en disposició de creuar la via es van apartar, aprofitant el conductor per continuar el seu camí «a tota velocitat». A la fugida, la corretja que portava un gos dels vianants es va quedar enganxada al vehicle, amb la qual cosa el caní de raça staffordshire bull terrier i 12 quilos va ser arrossegat uns 50 metres fins que, en fer un gir el vehicle, la corretja de l'animal es va desfer.

El gos va quedar ferit sobre la calçada, mentre el conductor «va seguir la seva marxa a tota velocitat saltant diversos semàfors en vermell i posant en risc la vida dels vianants, i no detenint la seva marxa en cap moment tot i els crits de tothom que es trobava allà»

Diversos testimonis van fer una foto del vehicle on es podia observar la marca i el model, i van aportar la numeració de la matricula de manera incompleta. Finalment, agents del Grup d'Investigació de la Comissaria del Districte Nord van localitzar i van detenir el sospitòs, acusat d'un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics.

En la seva declaració, l'home, d'uns 29 anys i de nacionalitat espanyola, va manifestar que després del succés amb totes les persones va continuar la seva marxa perquè es va espantar en observar pel retrovisor que diverses persones corrien rere d'ell, sense percatar-se «en cap moment» que havia atropellat un animal. El gos, després de ser assistir en un centre veterinari, va quedar ingressar en observació i ja es troba a casa recuperant-se amb els seus amos. Els fets han estat remesos al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la ciutat d'Alacant.


Comentaris

envia el comentari