rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

9 morts i 16 ferits en un atropellament a Toronto, Canadà

El conductor del vehicle implicat, una furgoneta, ha estat detingut
Una furgoneta atropella una multitud i deixa almenys 9 morts i 16 ferits a Toronto | cedida

 

Aquest dilluns 23 d'abril s'ha produït tràgic atropellament múltiple al centre de Toronto, Canadà. Una furgoneta ha atropellat a una multitud que estava passejant per la zona i ha causat almenys 9 morts i 16 persones ferides, segons s'ha confirmat des de la policia canadenca.

 

L'atropellament s'ha produït al voltant de les 13.30 hores del migdia, hora local, en una intersecció del nord de la ciutat, entre el carrer Yonge i l'avinguda Finch: «Diversos vianants han estat envestits per una furgoneta blanca», s'ha anunciat poc després del succés.

Es confirmen 9 morts i 16 ferits

El tràgic accident hauria provocat 9 morts i fins a 16 ferits, tot i que aquesta dada podria variar, ja que no s'ha pogut determinar en el moment les persones concretes afectades. S'espera al balanç de morts, ja que alguns dels ferits, alguns d'ells greus, segueixen hospitalitzats.

El centre del nord de la ciutat de Toronto ha estat acordonat per les autoritats del país com a mesura de «precaució», al mateix temps que es controlaven tots els accessos per poder detenir al conductor autor de l'atropellament mortal. A més, segons ha informat l'Hospital de Sunnybrook, hi hauria set persones ingressades allí.

 

Una furgoneta atropella una multitud i deixa almenys 9 morts i 16 ferits a Toronto | cedida

 

Detingut el conductor de la furgoneta

La furgoneta, un cop ha atropellat a la multitud, ha fugit. Però gràcies al gran dispositiu policial desplegat a la zona s'ha pogut detenir al conductor poc després. El vehicle utilitzat era una furgoneta llogada a l'empresa Ryder System INC, que ho ha confirmat després de saber-se del succés.

Cal destacar que no ha sortit a la llum el veritable motiu de l’atropellament múltiple al centre de Toronto. Les autoritats han preferit no parlar de la seva «naturalesa» per no alarmar a la ciutadania. Tot i això, el tràgic succés on han mort fins a 9 persones ha coincidit amb la cimera del G7, on Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Regne Unit, Itàlia i el Japó es reuneixen per tractar temes com el terrorisme i el gihadisme extrem. 

 

El primer ministre del Canadà, Justin Trudeua ha volgut mostrar les seves condolences després de l’atropellament massiu durant el migdia d’aquest dilluns 23 d’abril.

 

Una furgoneta atropella una multitud i deixa almenys 9 morts i 16 ferits a Toronto | cedida