Aturada als jutjats de Martorell per caure el sostre de les instal·lacions

El president del TSJC acusa el Departament de Justícia de no prendre mesures per solucionar el problema «greu»

Jutjats de Martorell
El TSJC culpa el Departament de Justícia de les males condicions de les instal·lacions | Twitter | @VanderCarlos

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha paralitzat l'activitat als jutjats 1 i 6 de Martorell, al Baix Llobregat, després que s'hagi desprès una part del sostre de l'edifici. La mesura l'ha ordenat el president del TSJC, Jesús María Barrientos, després de constatar que l'esfondrament parcial ha afectat diversos expedients i mobiliari també per l'efecte de l'aigua que hi ha caigut.

Barrientos afirma que ha pres aquesta decisió davant les «reiterades» peticions i requeriments dirigits al Departament de Justícia «sense que s'hagin adoptat mesures que tendeixin a solucionar el problema greu que afecta les instal·lacions».

El TSJC culpa el Departament de Justícia

Jutjats de Martorell
L'escapament d'aigua ha provocat que caiguessin les plaques del sostre | Twitter | @ViaderCarlos

 

Des del Departament de Justícia s'ha indicat que la passada matinada un escapament d'aigua als pisos superiors, en els quals hi ha habitatges, va afectar el sostre del jutjat. S'han desprès plaques, s'han mullat expedients i ha afectat també al teclat de l'ordinador. El Departament va activar el protocol per actuar en aquests casos i diversos tècnics es van desplaçar al jutjat per reparar l'avaria. 

Segons representants de l'administració, la Inspecció de Treball va fer un informe fa unes setmanes on es reconeixien les moltes deficiències que afecten a la seguretat de les instal·lacions. Per això s'ha avisat també a Riscos Laborals. 

En aquest sentit, la Sala de Govern del TSJC ha sol·licitat diverses vegades al Departament de Justícia una solució als problemes dels jutjats, ja que les condicions del lloc els impedeixen treballar amb normalitat

Jutjats Martorell
Un escapament d'aigua als pisos superiors ha estat la causa de l'incident | Twitter | @ViaderCarlos

 

Nous jutjats el 2024

Jutjats Martorell
Els nous jutjats entraran en funcionament el 2014 | CatalunyaDiari.cat

A mitjans de gener, la consellera de Justícia, Ester Capella, va anunciar que s'invertirien vuit milions d'euros en construir un nou palau de Justícia a Martorell, prop de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Es preveu que les obres comencin el 2022, després que se superin tots els tràmits administratius pertinents. Les instal·lacions, on treballen actualment més de 80 persones,  petites i en mal estat de conservació, tenen filtracions i problemes d'accessibilitat. Els nous jutjats es posarien marxa el 2024. 


Comentaris

envia el comentari