YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La pressió veïnal atura un desallotjament d'un bloc ocupat al Gòtic de Barcelona

El bloc del carrer del Correu Vell s'ha ajornat | L'ARRO dels Mossos havien pres el carrer però la presència de concentrats ha evitat el llançament

Agents de l'ARRO dels Mossos a l'arribada al bloc del carrer del Correu Vell.
Agents de l'ARRO dels Mossos a l'arribada al bloc del carrer del Correu Vell. | CatalunyaDiari.cat

Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra tenen l'ordre de desallotjar aquest matí, 30 d'octubre, el bloc ocupat al carrer del Correu Vell, a barri del Gòtic de Barcelona. Es tracta del bloc del número 3, propietat d'un grup inversor que va comprar-lo l'any 2016 i va ser llavors quan a poc a poc va anar rescindit els contractes a les persones que hi vivien. Després de quedar-se buit, va ser ocupat per un grup de veïns fins avui, que per ordre judicial, l'ARRO dels Mossos s'han desplegat pels carrers d'aquest districte de Barcelona per deixar el pis buit un altre cop i entregar-lo als seus legítims propietaris.

Resistència dels veïns del barri per evitar el desnonament

Però la policia no ho tindrà fàcil. Un grup d'unes vint persones s'han concentrat a les portes del bloc per evitar el desallotjament. Els Mossos han tallat els accessos al bloc per evitar l'arribada de més persones però s'han concentrant a l'exterior, a carrers i places properes al carrer del Correu Vell.

Al bloc hi viuen una vintena de persones de diverses famílies, i segons ha pogut saber CatalunyaDiari, amb menors d'edat i dones embarassades i gent gran. Segons han explicat els mateixos veïns, són gent sense recursos que no tenen, ara per ara, on anar a viure si els fan fora de casa seva. El grup veïnal Resistim al Gòtic que lluita per evitar desnonaments en aquest districte de Ciutat Vella donen suport als ocupes d'aquest bloc del carrer del Correu Vell. Quan faltaven pocs minuts per les 10 del matí l'autoritat judicial ha comunicat als ocupes que s'havia aturat el desallotjament. L'ordre judicial era fer el llançament i l'entrega del bloc als seus propietaris abans del dia 31 d'octubre, ara faltarà veure si el jutge accepta una pròrroga o els Mossos fan el desallotjament, amb més unitats d'ordre públic, aquest dimecres, el darrer dia que havia previst el jutge.

Manifestació a la tarda pels carrers del Gòtic

Tot i la presència de concentrats i del gran desplegament policial que hi ha en aquestes hores al centre de Barcelona per aquest desallotjament, ara per ara no s'han registrat incidents. A les set de la tarda s'havia convocat una manifestació a la plaça de Traginers, al Gòtic, tot i que en aturar-se el desnonament, s'ha ajornat. La darrera manifestació que es va fer després d'un desallotjament, en aquell cas Ca La Trava, a Gràcia, va acabar amb greus incidents a la vila amb incendis de contenidors i destrosses en oficines bancàries i immobiliàries.


Comentaris

envia el comentari