IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Aturat el desnonament d'una veïna de Girona

La Maria Diva, que és víctima de violència de gènere, no podia pagar el lloguer del seu pis al carrer Agudes de Santa Eugènia

Desenes de persones es van mobilitzar per si s'havia d'impedir el desnonament
Desenes de persones es van mobilitzar per si s'havia d'impedir el desnonament | Twitter @PAHGirones

Després d’unes hores de tensió, finalment es va poder confirmar que el desnonament d’una veïna de Girona quedava temporalment aturat. Segons havia informat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Gironès, la Maria Diva, una dona víctima de violència de gènere, havia d’abandonar el seu pis de lloguer al carrer Agudes de Santa Eugènia el passat dijous 22 de novembre al matí.

Desenes de persones, entre elles membres de la plataforma i regidors de la CUP i el PSC, es van concentrar per si s’havia de resistir. En les hores prèvies, la PAH havia acusat l’ajuntament de Girona de no actuar en aquest cas. Davant aquesta polèmica, l’alcaldessa Marta Madrenas va explicar que va ser l’ajuntament qui va parlar amb els propietaris del pis, la societat de CaixaBank BuildingCenter, i va aturar el desnonament.  

Marta Padrenas defensa l’actuació de la corporació local 

Com acostuma a passar en altres casos, l’acord donava un període de dos mesos per buscar una alternativa per la María Diva. Sobre la seva situació, Madrenas va explicar a Twitter que el seu cas havia arribat a Serveis Socials a la primavera però no pas per un tema d’habitatge. A més, confirmava que tenien pendent celebrar una reunió amb ella la setmana que ve però que no sabien el motiu.

Ha recordat que al llarg de 2018 «no s'ha fet efectiu cap desnonament a Girona dels previstos per via judicial, gràcies a l'actuació municipal». Va destacar que les seves actuacions estan tenint un gran èxit perquè dediquen els recursos i personals necessaris per oferir «un excel·lent servei públic».

La PAH denunciava la passivitat del govern municipal en un comunicat

La plataforma denunciava que l’Ajuntament de Girona no va donar cap solució a aquest cas tot i tenir coneixement d'aquest. Lamentaven aquesta situació, tenint en compte sobretot que la Maria Diva era una dona maltractada. Es qüestionaven si «és veritable, també junt amb l’habitatge, l’interès per la violència de gènere» que reivindica el govern local.

Segons la seva versió, els havien comunicat que es trobaven en negociacions amb BuildingCenter per canviar les condicions dels lloguers en tot el bloc de pisos. A més, els acusava d’«ocultisme i d’anar fent sense comptar amb qui pateix el problema i qui proposa solucions». Recordaven que des de començaments del 2018 no s’havia reunit la Mesa d’Habitatge.


Comentaris

envia el comentari