L'Audiència de Barcelona jutja dos amants per matar la parella de la dona

La víctima presentava dues ganivetades al coll i al pit |La Fiscalia demana 24 anys de presó pels dos acusats

La Fiscalia demana 24 anys de presó per l'assassinat que va cometre la parella d'amants | CEDIDA

L’Audiència de Barcelona ha jutjat avui a dos amants per posar fi a la vida de qui en aquell moment era la parella de la dona. La Fiscalia demana 24 anys de presó per l’assassinat de José S. que haurien comès Manuel C. i Sandra J. Malgrat que la dona de 35 anys, Sandra, ha estat acusada també d’assassinat, el seu paper en aquest a hores d’ara segueix sent una incògnita.

Segons informa ‘La Vanguardia’, el fiscal proposa fins a tres versions alternatives sobre el rol que la dona podria haver protagonitzat durant el crim de la seva parella: coautora, còmplice o cooperadora necessària. Si finalment resultes que només va ajudar al seu amant, la pena es reduiria de 24 a 13 anys o només tres anys de presó.

Els fets del crim

L’1 de juny del 2016 va aparèixer en un terreny arenós, al marge d’una urbanització del barri de Roquetes de Sant Pere de Ribes, al Garraf,el cos sense vida de José S., la parella de Sandra. El cadàver mostrava dues ganivetades al coll i al pit. El seu cap estava subjecte a una pedra col·locada per sota de la nuca, els bressos en forma de creu, els pantalons abaixats i la camiseta aixecada. Per la posició del cos, és probable que el cos fos arrossegat. El que va sorprendre els mossos és que l’home duia un matxet lligat al darrere del bessó. El dia del crim, l’acusada va citar al seu nuvi a casa seva perquè tots dos homes es barallessin per ella, això explicaria perquè la víctima duia el matxet.

La zona on va ser trobar el cadàver està a prop del pis dels dos acusats. Els tres eren addictes a les drogues i s’ajuntaven per prendre cocaïna. José sabia de l’aventura de Manuel i Sandra, motiu de diverses baralles. Pocs dies abans de l’assassinat, els dos homes es van barallar sortint José força malparat. Els veïns de la zona havien presenciat les baralles de Manuel i José en diverses ocasions.

Manuel confessa el crim però en cap moment anomena a Sandra, l'altra acusada | Twitter @mossos

 

Manuel es presenta a comissaria i confessa el crim

El fiscal assenyala que «l’acusada utilitzava diversos mecanismes per mantenir el vincle amb José, des de buscar la seva companyia utilitzant qualsevol pretext, fins a intentar provocar una reacció gelosa explicant-li la seva relació amb altres homes. Un d’ells l’acusat Manuel C.» fos per la droga o per l’amor José es mantenia unit a ella.

Poques hores després què els Mossos trobessin el cos, Manuel es va presentar per sorpresa a la comissaria i va confessar el crim. Va admetre haver-li clavat un ganivet al coll a José arran d’una discussió per mig gram de cocaïna. El seu relat era coherent i contenia detalls que només l’assassí podia conèixer. L’arrestat però en cap moment va anomenar a Sandra que, com van descobrir els investigadors, es trobava a casa quan es va cometre el crim.

Els Mossos van trobar indicis del crim al pis on viuen els dos acusats | Cedida

Els amants van traslladar el cos en un carro de la compra

Els Mossos van trobar roba tacada de sang i també van descobrir una paret que havia estat repintada de blanc per tapar l’esquitxada de les ganivetades. Al soterrani hi havia un carro de la compra ple de fulles de diari impregnades de sang. Segons la investigació, els acusats haurien traslladat el cos amb el carro, tapant-lo amb diaris i una manta, fins al camí rural on va ser abandonat. Al replà de l’escala es podia observar tot un seguit de sang que permetia resseguir el recorregut que van fer els dos amants per transportar el cos des del primer pis, on es va cometre el crim, fins al soterrani on es va quedar el cadàver fins que es van desfer d’ell l'endemà.

Els missatges que els Mossos han trobat entre Sandra i la seva germana on la informava dels fets i de la seva intenció de desfer-se del cadàver és el que fa pensar a la Fiscalia que la dona hauria tingut un paper determinant per dur a terme el crim. També, van descobrir al braç de la Sandra, un tall causat per un ganivet. El gran dubte però segueix sent si ella hauria participat i ajudat a Manuel a posar fi a la vida de la seva parella.


Comentaris

envia el comentari