L'Audiència de Palma reobre la investigació per la mort d'Ángel Nieto

En el seu moment, el cas va ser arxivar, perquè l'informe policial assenyalava a una mala fixació del cas de protecció de Nieto com a causant de la mort

Ángel Nieto murió a los 85 años tras un accidente de quad
Ángel Nieto va morir amb 70 anys després d'un terrible accident amb quad | EFE

La família de l'expilot Ángel Nieto va rebre, el passat mes de febrer, una de les pitjors notícies possibles, després de la seva tràgica i inesperada mort. El jutjat d'instrucció número 2 d'Eivissa va confirmar llavors l'arxivament provisional de la causa que investigava l'accident de Nieto, perquè la conductora alemanya acusada d'envestir amb el seu vehicle el quad amb què circulava l'expilot «no va cometre cap infracció penal». 

Els familiars de Nieto, però, no es van deixar desmotivar per aquesta decisió, i van continuar lluitant amb més força que mai per aconseguir justícia. Per això mateix, la família va presentar un recurs davant l'Audiència Provincial de Palma, al que ara la Justícia sembla que dona la raó. 

Una decisió molt esperada per la família d'Ángel Nieto

Segons ha apuntat 'Cadena SER', ara l'Alt Tribunal ha decidit reobrir la causa penal relativa a la tràgica mort d'Ángel Nieto. Una notícia molt bona per a la seva família, en concret als seus fills i a la seva primera dona, Josefa Aguilar, que s'han unit per seguir endavant amb la seva lluita. 

Ángel Nieto en una imatge d'arxiu
Ángel Nieto en una imatge d'arxiu | twitter / @ANieto_Oficial

 

En concret, els familiars de Nieto volen demostrar que les investigacions que es van dur a terme després de l'accident que l'expilot va patir el 26 de juliol de 2017 van ser incompletes, i que cal més investigació per part de les autoritats competents per determinar les causes exactes del sinistre. 

 

No portava el cinturó ben lligat al casc

Ara, l'Audiència de Palma ha justificat la seva decisió argumentant que no es pot arxivar la causa basant-se únicament en l'informe de la Guàrdia Civil sobre el sinistre. En concret, la sala assenyala a la necessitat de prendre declaració a la ciutadana alemanya que va causar l'accident, per escoltar la seva versió. 

Recordem que, pel que fa a l'atestat policial, aquest va revelar que Ángel Nieto no portava el cinturó lligat al casc de forma correcta en el moment de l'accident, que va incrementar els danys tot i tractar-se d'una col·lisió de baixa intensitat. 

La jutgessa que va assumir el cas en el seu moment va considerar molt revelador aquest detall, relacionant-lo de forma directa amb el tràgic desenllaç de l'excampió de motociclisme. Per això mateix, el cas de la mort d'Ángel Nieto es reobrirà, i ara cal esperar per veure quina és la decisió final de l'Audiència Provincial de Palma. 


Comentaris

envia el comentari