ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Augmenten a dotze els treballadors de metro afectats per l'amiant

Segons ha informat TMB, cap d’ells presenta símptomes greus ni necessita tractament mèdic
S'eleven a dotze els treballadors afectats per l'amiant | Cedida

 

El nombre de treballadors del metro de Barcelona afectats per l’amiant ha augmentat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha elevat fins a dotze el nombre de treballadors de metro afectats per aquest mineral, set més que els declarats aquest passat dilluns quan el balanç era de cinc treballadors afectats.

 

Segons la companyia, cap d'ells presenta patologia greu ni simptamotologia crítica, ni ha requerit tractament, tot i que s'hauran de sotmetre a controls periòdics. A més a més, TMB també ha calculat que entre el 3% i el 14% de les persones exposades a l'amiant als combois de metro i instal·lacions poden patir afectacions i, per tant, no es descarta que augmenti el nombre de casos.

 

600 treballadors ja han passat un examen voluntari

Entre els dotze treballadors afectats, es troben nou engruiximents pleurals, dues plaques pleurals no calcificades i una placa pleural calcificada. Les revisions es duen a terme mitjançant una tomografia axial computeritzada d'alta resolució (TACAR), una tècnica de diagnòstic per la imatge més sensible que la radiografia de tòrax i que permet detectar lesions toràciques de forma precoç, segons TMB.

 

39 vagons i diverses instal·lacions del metro de Barcelona estan afectades per amiant | Cedida

 

De moment, ja han passat una primera fase de l'examen voluntari prop de 600 treballadors dels més de les 800 potencialment exposades a l'amiant i els resultats es comuniquen de forma individual. En cas de detectar-se anomalies, el servei de Pneumologia de la Vall d'Hebron sotmet el treballador a una valoració més detallada. 

 

Cal destacar que les visites van començar el desembre del 2018 i està previst que s'allarguin al llarg de tot l'any. El mes de desembre passat es van detectar quatre casos d'afectació pleural i un de sospita d'asbestosi pulmonar, que la Vall d'Hebron va descartar posteriorment.

 

 

39 vagons i diverses instal·lacions de metro, amb amiant

El passat mes d’octubre, TMB va detectar amiant en un total de 39 vagons i en diverses instal·lacions del metro de Barcelona. Aquest dimarts, els representants dels treballadors van denunciar que l'any 2000 es va assegurar que no hi havia restes d'amiant a les instal·lacions de TMB i que, per tant, no es van adoptar mesures preventives, mentre que la companyia manté que està dins del registre d'empreses amb amiant des del 1987 i que sempre «actua en conseqüència» des del primer moment.

Comentaris