YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

Austràlia llença menjar des d’helicòpters per salvar els animals dels incendis

El país intenta mantenir amb vida a milions d’exemplars que, per culpa dels focs, s’han quedat sense el seu hàbitat ni aliments

La situació que viu Austràlia per culpa dels incendis que cremen el país des del mes de setembre és desesperant i cada cop són més les terribles conseqüències. Qui més pateixen els focs són els animals, que han vist com els seus hàbitats i aliments han quedat reduïts a cendres. Per aquesta raó, les autoritats han pres una decisió gairebé a la desesperada: llençar tones de menjar des d’helicòpters per garantir la supervivència dels exemplars. 

Els aparells reparteixen especialment tubercles, aliments imprescindibles en les dietes de la majoria d’espècies afectades. Una d’elles és el ualabi, un macròpode molt afectat pels incendis al sud-est d’Austràlia. En aquest sentit, ha estat el govern de Nova Gal·les del Sud el que s’ha encarregat d’activar els helicòpters que llencen tones de pastanagues i moniatos des de l’aire.

«La provisió de menjar suplementari és una de les estratègies clau que estem emprant per promoure la supervivència i recuperació d'espècies en perill d'extinció com el Ualabi de cua de raspall de les roques», va explicar Matt Kean, secretari de Medi Ambient de l'Estat de Nova Gal·les del Sud en un comunicat

Milions d’animals sense llar per culpa dels focs

Una de les pitjors conseqüències dels focs ha estat la destrucció de milions d’hectàrees de boscos i camps d’Austràlia que eren els hàbitats de milions d’animals, deixant molt vulnerables a moltes espècies, algunes en perill d’extinció. En aquest sentit, els ualabis s’han vist especialment damnificats. Capaços de sobreviure als incendis, aquesta vegada aquests animals han vist com el foc s’enduia pel davant el seu ecosistema sencer i totes les seves fonts d’alimentació. 

Així mateix, el govern de Nova Gal·les del Sud està instal·lant càmeres per observar el consum del menjar per part dels animals. Des que van començar el passat mes de setembre, els incendis a Austràlia han arrasat una superfície de més de 8 milions d'hectàrees, equivalent a la d'Irlanda, han deixat 26 morts i es calcula que fins a mil milions d'animals salvatges han mort a conseqüència d’ells.   


Comentaris

envia el comentari