ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

L'autòpsia de Diana Quer serà revisada en trobar una ferida a l'esquena

La segona revisió del cos de la jove madrilenya podria esclarir quin va ser el patró d'actuació de 'El Chicle'
Diana López-Pinel i Juan Carlos Quer, pares de Diana Quer | CatalunyaDiari.cat
 

Nou capítol sobre el cas de l'assassinat de Diana Quer. I és que a petició de les parts, el jutge instructor de la causa de la mort de la jove madrilenya al municipi gallec d'Asados, ha autoritzat una ampliació i revisió de l'autòpsia. Per fer-ho, doncs, es basa en diverses fotografies del cos de la jove, que generen encara seriosos dubtes als investigadors. 

 

L'encarregat de dur a terme aquesta segona revisió serà el cap de Patologia Forense de Medicina Legal de Galícia, José Blanco Pampín. Un forense que, de fet, és el mateix que va efectuar l'autòpsia d'Asunta Basterra, la menor trobada morta el 22 de setembre de 2013. L'Audiència Provincial de La Corunya ha estat l'encarregada d'autoritzar un estudi que serviria per descartar el punt clau revelat per el 'Chicle': l'atropellant. 

 

La nova anàlisi al cos de Diana Quer

Més enllà d'aquest fet, els pares de la jove trobada sense vida a Galícia han instat a José Blanco Pampín que analitzi tota la documentació necessària per poder examinar, a través de fotografies, el cadàver. Blanco, de fet, ja hauria d'haver estat l'encarregat de dur a terme l'estudi forense del cos de Diana Quer quan va ser localitzat el passat 31 de desembre de 2017, però aleshores aquest havia demanat la baixa i van ser tres forenses gallecs els qui van dur a terme l'anàlisi

 

Van ser aquests, així mateix, els qui van acabar determinant que Diana Quer presentava «signes compatibles amb l'estrangulació i, per la qual cosa, l'origen probable de la mort és homicida». Quelcom que evidenciava que José Enrique Abuín 'El Chicle' havia mentit durant la seva primera declaració on afirmava que havia atropellat accidentalment la noia. 

 

'El Chicle' i Diana Quer, en arxiu | Cedida

 

  

Què s'hauria omès a l'autòpsia?

El cos de Quer presentava una ferida traumàtica a l'esquena. Quelcom que hauria passat per sobre en la primera anàlisi forense, tot i que ara s'hauria tret definitivament a la palestra. Per això mateix, doncs, es va sol·licitar a l'Audiència un nou estudi de l'autòpsia i el jutge hi ha donat ara el seu vistiplau. 

 

L'estudi i la determinació final d'aquesta ferida permetrà saber, segurament, quin tipus d'agressió va patir la jove Diana Quer per part de José Enrique Abuín 'El Chicle'.