La Policia Nacional i els Bombers de Madrid treballant en una emergència a la capital d'Espanya

L'autòpsia d'Erika, la nena de 14 anys assassinada a Espanya, revela novetats

Erika va ser brutalment assassinada per un veí que l'assetjava des de feia temps

La ciutat d'Oviedo segueix en xoc després del crim que va tenir lloc aquest dimarts a un tranquil barri de l'oest de la capital asturiana. I és que la jove equatoriana Erika Yunga va ser assassinada per un dels seus veïns. Una mort que ha deixat consternada tota la població d'Oviedo.

El detingut, de 32 anys i natural de Moldàvia, la va sorprendre en el replà de l'escala quan es dirigia cap a casa després de tornar de l'insitut La Ería.

Crim Erika
Aixecament del cadàver el passat dimarts a Oviedo | EC

Després de trucar al timbre del portal, el seu pare li va obrir la porta, però el va estranyar que, passats uns minuts, la jove no arribés al pis on residien. En trigar tant de temps a pujar, l'home va alertar un dels seus fills perquè baixés fins al portal a la trobada de la jove.

El noi es va trobar al replà amb una reguera de sang que conduïa cap a l'interior d'un pis de la primera planta on residia el detingut. Una imatge dantesca que feia témer el pitjor.

La família d'Erika segueix en xoc després de l'assassinat de la menor

Després de trucar a la policia, diverses patrulles de la Policia Nacional van arribar al lloc dels fets i van accedir a l'habitatge des del pati interior. Així, els agents van trobar a l'interior la menor estesa a terra amb diverses ferides d'arma blanca i el moldau, igualment ferit de gravetat.

Muntatge pares Erika
Els pares d'Erika es van acomiadar d'ella trencats de dolor | Catalunya Diari

Tot va passar quan el moldau es va trobar amb ella mentre pujava cap a casa i li va clavar diverses punyalades, posant fi a la seva vida de la manera més cruel possible. Un succés que ha commocionat tots els que coneixien, i que la definien com una «molt bona nena i un angelet».

L'home va ser detingut allà mateix com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi i va ser traslladat al centre hospitalari per ser atès de diverses ferides. Unes lesions greus que, segons apunta la policia, s'hauria provocat ell mateix després de cometre el crim salvatge.

Novetats després de l'autòpsia al cadàver d'Erika

Segons passen els dies, es coneixen més novetats d'aquest cas. Un crim que marcarà un abans i un després a la vida d'aquesta família, que feia més de 20 anys que residia a Oviedo.

L'autòpsia d'Erika, la nena de 14 anys assassinada per un veí a Oviedo, ha revelat que la menor no va patir una agressió sexual per part del detingut. El cos de la jove presentava diverses ferides d'arma blanca, algunes de caràcter defensiu, però no s'aprecien restes d'agressió sexual.

Lloc del crim d'Erika
Portal on van ocórrer els tràgics successos en un tranquil barri d'Oviedo | EC

El detingut després de l'assassinat d'Erika és un home de 32 anys que té antecedents per agressió sexual i que sembla que assetjava la jove equatoriana.

Tot i que la menor no va patir una agressió sexual, Delia Losa, delegada del Govern a Astúries, s'ha referit a les conseqüències d'aquest terrible succés per a l'assassí.

Així, ha afirmat que la Policia Nacional té «proves més que suficients» que el detingut va matar dimarts a punyalades Erika a l'edifici on tots dos residien a Oviedo. A més, posa de manifest que queda clar que va cometre un «assassinat» perquè va ser arrestat en aquest lloc «pràcticament durant l'acte».

El detingut només feia tres setmanes que vivia a l'edifici

Encara no es coneix quan es podrà posar el detingut a disposició judicial, ja que encara està ingressat a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA). Continua sent atès de les ferides per arma blanca que hauria comès contra la seva pròpia persona després de cometre el crim. Això sí, «el seu estat, en principi, no corre perill», ha exposat Delia Losa.

El detingut només feia tres setmanes que vivia en un pis de la primera planta del número 69 del carrer Vázquez de Mella, al barri ovetenc de Vallobín.