URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Els autors del crim de la Guàrdia Urbana podrien estar implicats en la mort d'un manter a Barcelona el 2014

Rosa Peral i Alberto López veuen com es reobre un cas que portava gairebé 4 anys tancat
Rosa Peral y Albert López, agentes de la Guardia Urbana de Barcelona | Cedida

 

Noves diligències per al crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La fiscalia ha sol·licitat ara la reobertura d’una causa que semblava oblidada però que té en Rosa Peral i Alberto López —protagonistes del crim del cos barceloní— dues de les seves figures centrals.

 

Posem-nos en context. Peral i López, acusats de «carbonitzar» a l’aleshores parella de l’agent, Pedro Rodríguez, podrien estar directament implicats amb la mort d’un manter a la muntanya barcelonina del Montjuïc, el 9 d’agost de 2014.

«Que se sàpiga la veritat» perquè «no era manter»

Ha estat la desesperada petició de la família del difunt després que la fiscalia hagi optat per reobrir el cas. Segons es va explicar en un primer informe policial, la víctima va morir en caure per un barranc de la muntanya fugint de la policia. Només es va saber, de fet, que el manter havia mort després de ferir una agent amb arma blanca i precipitar-se al buit «saltant d’esquena».

 

Sembla ser, segons la versió de la Urbana, tres agents —entre els quals hi havia Peral i López— participaven en una operació contra la venda ambulant situada davant de l’hotel Miramar.

 

«Van pensar que la seva mort no importaria a ningú», ha explicat la germana del manter, que ara s’ha sumat a l’acusació particular contra la parella de presumptes autors. L’home, de fet, era José Antonio González, de Terol, i els seus veïns expliquen que «no era manter».

 

Pati de l'hotel Miramar de Montjuïc, molt a prop d'on es va produir la mort de l'home | google street view

 

 

 

Els dubtes que reobren el cas

Segons relata ‘El Periódico’,  aquesta va ser l'única versió durant tres anys. El maig del 2017, però, els Mossos d’Esquadra van veure que dos d'aquests tres agents eren Rosa Peral i Alberto López, amants detinguts per carbonitzar al nòvio de la dona.

 

D’altra banda, les revelacions de les companyes de Peral des de la presó de Wad Ras —en les quals explicaven que aquesta havia arribat a buscar un sicari per assassinar al seu exmarit— haurien estat un dels detonants de la reobertura.

 

La Fiscalia i el ministeri públic va sol·licitar al jutjat d'instrucció 31 de Barcelona van optar per reobrir el cas i la família de la víctima s’ha sumat ara a l’acusació particular.