ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Una avaria elèctrica deixa sense llum a 2.400 abonats a Lloret de Mar

La incidència ha afectat el subministrament elèctric durant gairebé dues hores

Imatge d'arxiu d'una subestació d'Endesa
Imatge d'arxiu d'una subestació d'Endesa | cedida

Una avaria elèctrica ha deixat sense llum a 2.400 abonats de Lloret de Mar aquest dissabte al migdia. La incidència s’ha produït cap a dos quarts de tres de la tarda i un grup de tècnics ha acotat la zona d’origen de l’afectació.

Segons ha informat Endesa, la incidència s'ha degut a la desconnexió «fortuïta» d'un cable que ha afectat concretament a 2.430 abonats. Poc més d'una hora després, s’ha restablert el subministrament elèctric en la majoria de casos. Finalment, els 274 abonats que encara quedaven afectats han recuperat el servei a les 16.23 hores.

Ferit un home en l'explosió d'una estació elèctrica a Barcelona

Aquest divendres al vespre, un home de 61 anys va resultar ferit en una explosió que va tenir lloc en una estació elèctrica subterrània del carrer Balmes de Barcelona. En concret, la deflagració li va provocar cremades de segon grau a la cara i a les extremitats.

Com a conseqüència del succés, que va tenir lloc al voltant de dos quarts de vuit del vespre, 900 abonats d'Endesa es van quedar sense subministrament elèctric. L'empresa va explicar que un cable subterrani va ser desconnectat, i que això podria haver provocat alguna guspira, però no creu que hagi estat la causa directa de la deflagració.

Diverses incidències amb Endesa aquest agost

Al llarg d'aquest mes, milers d'abonats s'han quedat sense subministrament elèctric durant unes hores. El dia 4, prop d'un miler d'usuaris a la zona sud de l'Eixample de Barcelona es van quedar sense llum per dues avaries independents.

La principal incidència es va produir a la zona de Diagonal 350, on una desconnexió de dos centres de transformació va provocar talls de subministrament elèctric. El gran problema va ser que un dels transformadors que s'havia de reiniciar estava ubicat en un convent, i es van trigar hores en poder accedir-hi.

El dia 6, més de 900 persones es van quedar sense subministrament elèctric a Terrassa des de primer hora del matí. Per sort, en aquest cas el problema va poder ser solucionat de forma ràpida i les persones afectades no van haver de quedar-se sense llum durant moltes hores.


Comentaris

envia el comentari