Una avaria en un dels trens de l'R2 de Rodalies provoca retencions de 60 minuts entre El Prat i Viladecans. Segons han informat fonts d'Adif, la incidència s'hauria produït entre Gavà i El Prat de Llobregat. De moment, però, ja s'estan començant a fer desviaments puntuals de trens de mitja distància via Vilafranca.
A les 15.43 hores d'aquest dimarts, 26 de juny, es restableix la circulació entre El Prat i Viladecans, però continuen les afectacions de 60 minuts amb recuperació progressiva de freqüència i horaris, segons informen fonts de Renfe. Tanmateix, ja s'ha apartat el tren de la via i es va normalitzant la circulació.
Afectacions de 60 minuts per avaria de tren de grans línies entre El Prat i Viladecans. Desviaments puntuals de trens de mitja distància via Vilafranca.
— R2 Sud Rodalies (@rod2sudcat) 26 de juny de 2018
En aquest sentit, cal destacar que cada vegada són més les persones descontentes amb les diverses i habituals retencions que presenta l'R2 de Rodalies. Com no podia ser d'una altra manera, Twitter s'ha anat emplenant de diverses denúncies per alguns dels usuaris d'aquesta línia ferroviària. «Un trajecte de 20 minuts que durarà una hora...», es queixava un passatger.
Altres anaven més enllà, i també denunciaven la falta d'informació que hi ha en aquests casos. «És fort que ni el personal de seguretat, ni el revisor ni el maquinista informin els seus viatgers del que està passant. Ni una sola informació».
Sembla que torna a haver-hi problemes com sempre a la #R2. Avaria tècnica en un tren de @rodalies. pic.twitter.com/6BjDm1SyDF
— Carlos (@trenesmania) 26 de juny de 2018
És fort que ni el personal de seguretat, ni el revisor ni el maquinista informin als seus viatgers del que està passant. Ni una sola informació. Per si ho voleu passar al departament encarregat. @rodalies
— Law (@_llor_) 26 de juny de 2018
En una maravillosa tarde de Junio.... esperando que reanude la #R2 de @rodalies arranque.... un trayecto de 20 min, que podra durar 1 hora... o mas pic.twitter.com/f8EPGMLYhs
— SirCrono (@crono_sir) 26 de juny de 2018
Un informe del Tribunal de Comptes Europeu carrega contra la «ineficiència» en la construcció de línies a l’estat i a altres països. L'escrit critica que en general no es recorre a l’anàlisi de cost-benefici, fet que fa que avui dia molts trens circulin, per exemple, a velocitats mitjanes inferiors —només un de cada dos ho fa a la velocitat màxima— o no disposin de prou passatgers.
Un altre dels punts que critica en el cas d’Espanya és la manca de connexions de l’alta velocitat amb altres vies de desplaçament, com ara l’aèria
Més notícies: