Una avaria en un tren de l'R2 provoca retencions de 60 minuts entre El Prat i Viladecans

Com a conseqüència també es veuen afectades les línies R2 Nord i R2 Sud

Imatge d'arxiu d'un tren de l'R2 de Rodalies.
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies. | Cedida

Una avaria en un dels trens de l'R2 de Rodalies provoca retencions de 60 minuts entre El Prat i Viladecans. Segons han informat fonts d'Adif, la incidència s'hauria produït entre Gavà i El Prat de Llobregat. De moment, però, ja s'estan començant a fer desviaments puntuals de trens de mitja distància via Vilafranca. 

A les 15.43 hores d'aquest dimarts, 26 de juny, es restableix la circulació entre El Prat i Viladecans, però continuen les afectacions de 60 minuts amb recuperació progressiva de freqüència i horaris, segons informen fonts de Renfe. Tanmateix, ja s'ha apartat el tren de la via i es va normalitzant la circulació.

Retencions habituals a l'R2

En aquest sentit, cal destacar que cada vegada són més les persones descontentes amb les diverses i habituals retencions que presenta l'R2 de Rodalies. Com no podia ser d'una altra manera, Twitter s'ha anat emplenant de diverses denúncies per alguns dels usuaris d'aquesta línia ferroviària. «Un trajecte de 20 minuts que durarà una hora...», es queixava un passatger. 

Altres anaven més enllà, i també denunciaven la falta d'informació que hi ha en aquests casos. «És fort que ni el personal de seguretat, ni el revisor ni el maquinista informin els seus viatgers del que està passant. Ni una sola informació». 

Ineficiència de l'alta velocitat a Espanya

Un informe del Tribunal de Comptes Europeu carrega contra la «ineficiència» en la construcció de línies a l’estat i a altres països. L'escrit critica que en general no es recorre a l’anàlisi de cost-benefici, fet que fa que avui dia molts trens circulin, per exemple, a velocitats mitjanes inferiors —només un de cada dos ho fa a la velocitat màxima— o no disposin de prou passatgers.

Un altre dels punts que critica en el cas d’Espanya és la manca de connexions de l’alta velocitat amb altres vies de desplaçament, com ara l’aèria


Comentaris

envia el comentari