Un cotxe per una autopista completament buida a Madrid, a causa de la gran nevada

L'AVE entre Barcelona i Madrid, suspès pel fort temporal de neu que afecta Espanya

La línia R-12 tampoc dona servei entre Manresa i Lleida ciutat per les condicions meteorològiques desfavorables

La circulació de trens AVE i Llarga Distància ha quedat suspesa aquest dissabte des de Barcelona cap a Madrid, el sud i el nord peninsular per condicions meteorològiques adverses a la zona de Calatayud i Saragossa, segons ha informat Renfe. A més, les fortes nevades també han interromput el servei de la línia de Rodalies R12 entre Manresa i Lleida. No es preveu transport alternatiu per carretera i també s'ha confirmat que es cancel·len els trens entre Catalunya i Andalusia. El portaveu de Renfe assegura que en les pròximes hores s'actualitzaran les informacions oportunes.

Carreteres tallades i circulació problemàtica pel temporal

També cal mencionar que la neu està provocant nombrosos problemes a les carreteres catalanes, algunes de les quals han hagut de tancar el pas als vehicles davant la impossibilitat de transitar. Es tracta de la C-12, que ha estat tallada entre Maials i Albatàrrec, a la comarca del Segrià, i que a més obliga a portar cadenes. Alhora, tampoc es pot circular per la C-25, entre Vilobí d'Onyar i Espinelves.

A la majoria de carreteres de la demarcació de Lleida calen cadenes per a poder circular, i també en algunes de l'interior de Tarragona, com l'N-240 a Vimbodí, o la C-44 a Tivissa. Pel que fa a la circulació de camions de més de 7,5 tones, queda força restringida. Consulta en aquest enllaç totes les afectacions a les carreteres de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.