Imatge de l'ermita de Sant Sebastià de Bescanó.

Un avi incendia una ermita per evitar que es converteixi en una mesquita a Catalunya

L'home hauria calat foc a l'ermita per motius ideològics

Un avi de 80 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra després que calés foc a l'ermita de Sant Sebastià de Bescanó, al Gironès, per motius «racistes i islamòfobs».

Segons informen en un comunicat, els fets van tenir lloc el passat 24 de maig. Un testimoni va trucar al telèfon d'emergències 112 per informar que hi havia un incendi al centre de culte.

Fins al lloc s'hi van desplaçar tant Mossos i Bombers, com la Guàrdia Municipal de Bescanó. Un cop extingit el foc, els agents van obrir una investigació durant la qual van detectar restes de líquid inflamable i dues pedres a l'interior de la mesquita.

Cala foc a una ermita per evitar que fos una mesquita

Aquest dimecres, els Mossos  d'Esquadra han identificat l'home de 80 anys que presumptament va calar foc a l'ermita de Sant Sebastià de Bescanó, a la comarca del Gironès.

El passat 24 de maig, un testimoni va alertar emergències d'un incendi a l'interior de l'ermita, motiu pel qual es van desplaçar fins a la zona dotacions dels Bombers i efectius dels Mossos i la Guàrdia Municipal de Bescanó.

Quan van extingir les flames, els agents van observar que hi havia restes de líquid inflamable i dues pedres. Els indicis apuntaven que algú havia llançat les pedres des de l'exterior amb la intenció de trencar els vidres per facilitar la propagació de les flames.

L'incendi va afectar la vegetació propera, diversos objectes de valor històric i l'estructura i pintura de l'ermita del segle XVII, catalogada com a Patrimoni Cultural Català.

Davant la possibilitat que l'incendi fos intencionat, la comissaria general d'informació dels Mossos a la regió policial de Girona es va fer càrrec de la investigació que ha acabat amb la detenció del suposat autor dels fets.

Segons informen, l'home podria haver actuat per motius racistes i islamòfobs després de sentir pel poble que l'ermita es convertiria aviat en una mesquita. Tanmateix, el bisbat de Girona no té previst entregar l'ermita per fer oficis musulmans.

Ara, el detingut està acusat d'un delicte contra el patrimoni amb l'agreujant de cometre'l per motius ideològics. Després de declarar a comissaria, els Mossos han deixat la detenció sense efecte i l'home ha sortit en llibertat, a l'espera de comparèixer al jutjat quan el requereixin.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!