Una banda organitzada de Benidorm estafa tres milions d'euros usant un DNI amb la foto de la infanta Cristina

Un dels seus membres ha eixit de la presó després de pagar una fiança de 50.000 euros

La Infanta Cristina de Borbón en la calle, vestida de negro
La banda va usar una foto de la infanta Cristina en les seues estafes | València Diari

Este divendres ha eixit de la presó de Fontcalent un membre d'una banda assentada en Benidorm, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), després de pagar una fiança de 50.000 euros. Va ser empresonat per estafar a més de 100 clients de bancs i traure més de tres milions d'euros dels seus comptes. 

Segons explica 'Información', esta xarxa d'estafadors, que actuava en diferents províncies, va arribar a usar la foto de la infanta Cristina per a falsificar un DNI amb el que van obtindre un duplicat de SIM per a fer una de les estafes.

▶ INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu. FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

El presumpte estafador, que és d'origen italià i va estar vinculat amb activitats de la Camorra napolitana, ha estat en la presó des de gener i el seu advocat, Roberto Sánchez Martínez, va sol·licitar la seua llibertat al jutjat a on s'instruix la causa, en el que hi ha més de 100 perjudicats i continuen arribant denúncies de diferents províncies.

La setmana passada la jutgessa va decidir mantindre la seua situació en presó provisional però seria posat en llibertat si pagava una fiança de 50.000, com finalment ha fet. De la mateixa manera, té prohibit eixir del país i haurà de comparéixer totes les setmanes en el jutjat d'Alacant.

La forma d'actuar de la banda

L'estafa imputada a l'organització de Benidorm començava amb l'obtenció fraudulenta de les claus bancàries dels clients a través del clonat de les webs bancàries per a fer creure a les víctimes que estaven operant amb el seu banc.

Després, anaven a algunes botigues de telefonia per a sol·licitar un duplicat de les targetes SIM de les víctimes. Per a això aportaven documentació falsa i van arribar a presentar un DNI amb la imatge de la infanta Cristina. La targeta la col·locava en les seues terminals per a rebre els codis de confirmació de les transferències fraudulentes que feien de manera immediata.


Comentaris

envia el comentari