Batalla campal entre MENA i gitanos pel robatori d’un mòbil al Maresme

Els veïns asseguren que ha augmentat la delinqüència del municipi amb la presència dels menors tutelats pel Govern
Gran baralla entre menors tutelats pel Govern i veïns de Calella pel robatori d'un mòbil | CatalunyaDiari.cat

Batalla campal al Maresme. Un grup de menors estrangers no acompanyats (MENA) han robat el telèfon mòbil a un noi d’una família d’ètnia gitana a Calella (Maresme) i, com a conseqüència, s’han enfrontat en una baralla que ha exigit la presència dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

 

Batalla campal entre menors a Calella

El succés ha tingut lloc aquest dissabte 22 de juny al voltant de les 19.00 hores de la tarda, davant de l’hotel Mirasol de Calella, lloc on s’allotgen els menors d’edat tutelats per la Generalitat. Un grup d’aquests joves presumptament ha robat el mòbil a un altre menor del municipi, el qual passejava amb una noia a qui, a més, han insultat i assetjat, intentant tocar-la, segons ha informat ‘El Caso’ i ‘Censurat News’ a Twitter.

 

El jove ha intentat evitar el robatori i ha recriminat l’actitud dels menors, però aquests han iniciat una baralla. Tanmateix, d’un bar proper han sortit amics dels primers que no han dubtat a l’hora d’ajudar-los. Llavors, els MENA han trencat unes ampolles de vidre per fer-les servir com a arma, amb la intenció d’agredir els joves que han cridat encara a més familiars, fins que s’ha format una gran batalla campal.

 

Tot i que alguns testimonis han assegurat que han vist tota classe d’armes, els Mossos d’Esquadra han aconseguit que la baralla no hagi anat a més i han pogut contenir els dos grups gràcies al desplegament dels equips ARRO dels antiavalots. Fins al lloc de l’incident també s’han desplaçat diverses ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), però no consta que hi hagi cap persona ferida de consideració.

 

 

Una cinquantena de MENA a l’hotel Mirasol

Tanmateix, tampoc consta que els Mossos d’Esquadra hagin detingut cap persona implicada en la baralla, però sí que han obert una investigació per esclarir els detalls del robatori amb violència que ha patit el menor i detenir els autors que s’haurien amagat a l’interior de l’hotel Marisol. Fins a les onze de la nit, la tensió va anar en augment, ja que gairebé un centenar de persones es van concentrar davant de l’edifici on viuen els MENA per «demanar explicacions». Tanmateix, la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) ha afirmat que «no tenen constància que cap menor estranger que viu al centre d’emergència hagi participat en cap incident delictiu».

 

A Calella es viuen moments de tensió per la presència de la cinquantena de MENA al municipi, des del passat mes de maig quan la DGAIA els va traslladar fins a l’hotel Marisol, ja que, segons els veïns, la delinqüència hauria augmentat amb l’arribada dels joves tutelats pel Govern, amb agressions sexuals, baralles i robatoris, encara que l’Ajuntament ho desmenteixen. En aquest sentit, la policia reforçarà la vigilància de la zona de l’hotel per evitar més enfrontaments.

 

També et pot interessar...Comentaris
Josep
La batussa entre els MENA i els Gitanos d´ahir nit a Calella per el "suposat" robament d´un movil, el podeu "agraïr" a la ment brillant que va decidir portar a una localitat turística en plena temporada d´estiu a uns menors que com a mínim s´els pot qüalificar de problematics, i no portarlos a un lloc tranquil ben lluny de Bars,Pubs,Discoteques, i noies amb bikini y pantalons curts. D´aixó s´en diu "Possar la Guineu dins del galliner"
merce
Tota la reo del mont ,Josep

envia el comentari