Una multitudinària baralla a la presó de Brians II acaba amb deu presos aïllats

UGT ha demanat més mesures pels funcionaris penitenciaris

El centre penitenciari de Brians 2.
Fins a deu presos es troben aïllats per haver participat en la baralla | Catalunya Diari

Deu presos del Centre Penitenciari Brians 2 estan aïllats de manera provisional com a conseqüència d’haver participat en una baralla aquest diumenge, 7 d'abril, al Baix Llobregat. Segons fonts penitenciàries, dos interns es van començar a pegar i posteriorment grups de presos es van afegir a l’enfrontament. No van patir lesions importants els interns ni els funcionaris que van intervenir per posar fi a la baralla.

UGT exposa en un comunicat que la baralla multitudinària va enfrontar «un grup d’interns de països de l’Europa de l’Est amb un grup d’interns musulmans». Aquest sindicat reclama més protecció per als professionals penitenciaris. CSIF també ha fet un comunicat reivindicant la necessitat dels departaments especials de règim tancat (DERT) després de baralles com aquesta i enfront del reportatge sobre l’aïllament a les presons emès per TV3 el mateix dia de la baralla.

CSIF apunta que «l’existència dels DERT és necessària» i considera que «disminuir l’estada en aquests departaments és un error, ja que aquests interns perillosos, amb antecedents violents i un caràcter manifestament inadaptat als mòduls ordinaris, provoquen batusses greus, contínues alteracions regimentals i agressions violentes en mòduls de vida ordinària».

Hi ha «més de mil treballadors que encadenen contractes temporals voluntàriament perllongats en el temps», denuncia UGT, que reclama més protecció per als professionals penitenciaris. El sindicat demana més treballadors per garantir la seguretat dels establiments, formació contínua pels funcionaris i un «pla real d’inversions» per modernitzar Quatre Camins, Brians 1, Brians 2 i Ponent.

Troben sense vida Mercè, la dona de 58 anys desapareguda a Barcelona

Imatges cotxe mossos
Els agents han confirmat haver trobat el cos | Mossos d'Esquadra

Tràgic final per a Mercè Samsó, la dona de 58 anys que va desaparèixer el passat 26 de març al barri de Vallcarca de Barcelona. Segons informa el portal 'Tot Sant Cugat', el cos de la dona va ser localitzat sense vida el passat dissabte, 6 d'abril, al Parc de Collserola, sense que hagi transcendit encara el punt exacte. 

El cadàver de la dona ha estat traslladat a la Ciutat de la Justícia, segons ha explicat la família, on se li ha de realitzar l'autòpsia que determinarà el motiu de la mort, de moment, desconegut.


Comentaris

envia el comentari