ÚLTIMA HORA

🚨 Augmenta el risc de rebrot a Catalunya després d'una nova pujada dels contagis

Només dos agents dels Mossos d’Esquadra per intentar aturar una baralla a Girona

A uns 100 metres hi havia un dispositiu Toga que no va poder abandonar les portes del Jutjat de Girona per ajudar els seus companys

Només hi havia dos agents dels Mossos d’Esquadra per intentar aturar una baralla a Girona
Només hi havia dos agents dels Mossos d’Esquadra per intentar aturar una baralla a Girona | Twitter (@pereg76)

Preocupant situació a Girona aquest cap de setmana per «manca» d'efectius. Aquest dissabte es va disputar el partit de futbol entre el Girona FC i el Montpeller, però abans de l’enfrontament esportiu els aficionats francesos es van reunir al centre de la ciutat on van generar aldarulls i també van agredir un jove, però només hi havia disponibles dos agents dels Mossos d'Esquadra.

Agents Toga que no van poder ajudar els seus companys

Tanmateix, només hi havia una patrulla dels Mossos d’Esquadra per intentar aturar la baralla, posant en perill la seguretat dels dos agents, segons denuncien des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL). A més, han criticat el dispositiu Toga, un operatiu especial en el qual els agents protegeixen edificis públics a Catalunya tant de dia com de nit i, per ordre del Poder Judicial, no poden moure’s del seu punt de vigilància per cap motiuni tan sols perquè companys seus necessitin reforços, com aquest passat dissabte.

Un veí va gravar la baralla que va tenir lloc a la plaça de la Independència de Girona.Al vídeo es pot veure com només hi havia dos agents dels Mossos d’Esquadra per intentar aturar l’enfrontament, mentre que a uns 100 metres hi havia un dispositiu Toga que no va poder abandonar el seu punt de vigilància davant les portes del Jutjat de Girona. Segons el sindicat, aquest fet «provoca socialment la sensació que és més important vigilar quatre portes, parets i finestres que no pas la seguretat ciutadana», per això demanen que es revisi «la necessitat» i com es posa en pràctica aquest dispositiu.

Finalment, segons ha avançat ‘el Caso’, a la plaça es van presentar diversos agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra per contenir la baralla i acompanyar els aficionats fins a l’estadi de futbol del Girona. A més, amb l’ajuda de diversos testimonis, els agents van detenir dos joves francesos, de 26 i 28 anys, acusats dels delictes de lesions, aldarulls i d’atemptat contra agents de l’autoritat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari