Barbara López, la filla de la dona assassinada a Olot per un Policia Nacional, trenca el silenci

La noia, després de pocs mesos, ha decidit trencar el silenci i explicar com està vivint aquesta situació tan traumàtica
Bárbara Lopez és la filla de la dona assassinada per violència de gènere el passat 20 d'abril| Twitter (@baarbaralpz)

 

La Bárbara López és la filla d'Irene López, la dona de 44 anys que va morir assassinada per arma de foc a mans de la seva parella, un policia Nacional el 20 d'abril a Olot. La noia, després de pocs mesos, ha decidit trencar el silenci i explicar com està vivint aquesta situació tan traumàtica, ho ha fet al mitjà 'El Caso.cat'.

 

La jove, de 24 anys, ha volgut donar a conèixer el seu cas per evitar que la seva mare sigui una xifra més en la llarga llista de dones assassinades per violència masclista a mans de les seves parelles. Des que va començar el registre de recompte oficial de crims masclistes de l'Estat espanyol, la mare de la Bárbara seria la víctima número 992, però la filla es nega al fet que la mort de la seva mare es converteixi només en això.

 

El presumpte assassí, que ara es troba en presó provisional, és César Vega, un agent de la Policia Nacional espanyola destinat a Camprodon, on la seva feina era la de renovar DNIs. La jove ha explicat que va ser ella qui es va trobar el cos de la Irene, segons informa ‘El Caso.cat’, després de rebre els trets. L’assassí va ser detingut pels Mossos d’Esquadra a la mateixa casa, on s’havia intentat matar envà i va haver de ser traslladat a l’hospital.

 

Tot i que la Bárbara no recorda gaire sobre el moment en el qual va descobrir l’home, sí que recorda la relació amb les drogues i l’alcohol de qui en aquell moment era la parella de la seva mar. Tots els testimonis que han declarat en la causa judicial, i segons ha pogut saber el mitjà en qüestió, han coincidit en el fet que l’agent de la Policia Nacional era un consumidor habitual d’alcohol i drogues.

 

El que no s’explica la filla de la víctima és «com és que ningú de la policia va detectar que aquest home tenia un problema i ningú hi va fer res?». Assegura que un dels companys de feina del presumpte assassí va acceptar-li que en César tenia un problema.

 

La Bárbara explica que «tot va fallar», l’home, al ser agent de policia, tenia en el seu poder l’arma curta reglamentària i la que va utilitzar per matar a la seva mare. La noia afirma que d'ençà que l’assassí de la seva mare és a presó no hi ha parlat «no tinc res a dir-li», però el que li fa més mal a la filla és que la família d’ell tampoc li hagi dit res.

 

La filla de la víctima reclama que no es normalitzi la situació com una mort més | Cedida

 

La Bárbara vol crear una associació

La Bárbara ha trobat una manera efectiva de donar a conèixer el cas, i és que la noia està pel camí de construir una associació que ajudi a despertar les consciències de la gent. «Estic reunint forces per poder ajudar les persones que ho necessitin» assegura, i afegeix que ella vol ajudar a la gent a través de la seva experiència, sigui a víctimes directes o col·laterals de la violència de gènere.

 

La noia explica que el que ha viscut és una vivència que haurà de portar tota la vida «però no la podem normalitzar, d’això n’hem d’aprendre per ser més forts i lluitar plegats contra aquest tipus de violència», segons el mitjà.

 

Denúncia que després de l’assassinat de la seva mare, ella i la seva família van haver de passar molts tràmits burocràtics, com per exemple, no va poder entrar a casa seva durant un mes i mig, tot i que només hi ha tornat un dia a recollir les coses. Assegura doncs que van patir una «doble victimització» i que per al moment segueix en tractament psicològic privat per afrontar el que va passar per poder explicar-ho i lluitar contra la violència de gènere per la seva mare.

 

Telèfon d’atenció per violència masclista

Cal recordar que el servei d’atenció a la víctima de violència masclista és permanent, gratuït, confidencial i funciona cada dia de l’any durant 24 hores en aquest número de telèfon 900 900 120. També s'hi pot accedir per correu electrònic, i el servei atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones. Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües

 

També et pot interessar...