Barcelona s’ofereix a acollir 1.000 migrants que estan a la deriva al Mediterrani

Ada Colau ha fet aquesta proposta després que Itàlia s’hagi negat a rescatar-los, segons l’ONG Proactiva Open Arms

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, segueix fent gala de la seva política solidària amb aquells que més ho necessiten. Així doncs, i com ja ha fet anteriorment altres vegades, s’ha ofert a acollir a Barcelona el miler de migrants que, tal com ha informat l’ONG Proactiva Open Arms, naveguen «a la deriva» en mig del Mediterrani.

Colau ha fet una crida via Twitter a Pedro Sánchez i Carmen Calvo

La denúncia de l’organització s’ha fet arran la decisió de les autoritats italianes d’ordenar no intervenir en els rescats d’aquestes persones. El motiu de tan polèmica determinació és que, segons el govern italià, la Guàrdia Costera de Líbia serà la que s’encarregarà de prendre mesures.

Per això Colau ha proposat aquesta alternativa, ja que va denunciar que en aquest país «es tortura, es viola i s’esclavitza» a les persones, i ha demanat a Pedro Sánchez que doni el seu suport incondicional en la missió de rescat de l’ONG.

El comunicat de l’alcaldessa de Barcelona es va fer públic aquest diumenge via Twitter, on va dirigir un escrit al president del govern d’Espanya i a la ministra d’Igualtat, Carmen Calvo. En el tuit, comenta que «ara mateix, hi ha més de 1.000 persones a la deriva», i reclama a les autoritats espanyoles que «ajudin a Open Arms a salvar vides!», ja que «Barcelona s’ofereix com a port segur».

Barcelona ha atès un total de 3.589 potencials sol·licitants d’asil

No és la primera vegada que Colau duu a terme una petició similar. I és que a partir del febrer del 2017, en un moment en què milers de persones van sortir al carrer per queixar-se de l’incompliment del govern de Mariano Rajoy –que s’havia compromès a acollir als refugiats que porten anys fugint de la guerra–, l’alcaldessa de Barcelona ja va oferir Barcelona com una ciutat refugi.

Si bé és veritat que l’equip de Colau va celebrar la decisió de Sánchez de dur a terme un bon «gest» amb els migrants que anaven a bord de l’embarcació de l’’Aquarius’, també va demanar a l’executiu espanyol anar «més enllà». De fet, el servei d’atenció a Immigrants de l’Ajuntament de Barcelona ha atès des del mes de maig un total de 3.589 sol·licitants d’asil, davant els 4.400 que van ajudar al llarg de tot l’any passat.

Pel que fa a l’ONG, porta temps denunciant accions similars per part de les autoritats italianes. Fa poc, explicava a través de les seves xarxes socials que la Guardia Costera italiana havia enviat una sèrie d’avisos de gent que tractava d’arribar a Europa a través del Mediterrani, però quan Proactiva Open Arms es disposava a ajudar als migrants, els hi negaven la possibilitat.


Comentaris

envia el comentari