IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona es prepara per a un nou dissabte calent al centre de la ciutat

Jusapol torna a citar-se a la capital catalana per demanar l'equiparació salarial i els CDRs i la CUP han convocat una contra manifestació

Els Mossos van fer diversos detinguts pels incidents del 29-S al centre de Barcelona.
Els Mossos van fer diversos detinguts pels incidents del 29-S al centre de Barcelona. | Guillem RS

Encara amb les imatges del 29 de setembre a la retina, amb enfrontaments amb els Mossos a Via Laietana i llançaments de pintura contra la línia policial, aquest dissabte, 10 de novembre, pot tornar a ser calent al centre de la ciutat de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra ja tenen preparat el dispositiu d'ordre públic per evitar, com també va passar ara fa més d'un mes, quan els manifestants convocats pel CDR van intentar boicotejar una manifestació organitzada per l'associació de policies nacionals i guàrdia civils Jusapol.

Tot i que aquesta entitat assegura que es manifesta a favor d'aconseguir una equiparació salarial entre tots els cossos de seguretat de l'Estat, a l'acte del passat 29 de setembre també estava prevista una entrega de diplomes als agents que van participar en l'operatiu Copernico, el que va organitzar l'Estat espanyol, amb dures càrregues, per aturar el referèndum del Primer d'Octubre.

La CUP i els CDR preparen guerra a Jusapol

Aquest dissabte Jusapol ha tornat a convocar als seus agents a Barcelona. Serà a les 12 del matí a Via Laietana, davant de la seu de la Prefectura de la Policia Nacional a Barcelona. Des d'allà, i segons el nou recorregut que han presentat a Interior, marxaran fins a Arc de Triomf. En un primer moment ho havien de fer des de plaça de Sant Jaume però per motius de seguretat s'ha fet un canvi en l'itinerari.

Agents dels Mossos a Via Laietana, després de rebre llançaments de pintura.
Agents dels Mossos a Via Laietana, després de rebre llançaments de pintura. | Guillem RS

 

Els CDR i la CUP de Barcelona ja han avisat que no tenen intenció de deixar que la manifestació de policies, que asseguren que ho fan per reivindicar les càrregues de l'1 d'octubre de 2017, avanci pels carrers de Barcelona. Si bé des dels CDR només s'ha informat que es prepara una contra manifestació i es demana als seus seguidors està pendents de les xarxes. Per la seva banda, però, la CUP ha publicat a Twitter un cartell d'una manifestació el mateix dissabte, 10 de novembre, a les 12 del migdia a Arc de Triomf, on ha d'acabar la marxa de Jusapol. El cartell, sense cap logotip, només apunta: «Canviem el sistema, no el clima».

Els Mossos es preparen per evitar l'enfrontament

Caldrà veure quin dispositiu d'ordre públic faran els Mossos d'Esquadra per evitar l'enfrontament entre els dos grups i a més tenint en compte que si finalment la convocatòria de la contra manifestació és a Arc de Triomf, és un espai molt gran i de complicat control total.

Agents de al BRIMO de Mossos protegint a un grup dels manifestants de Jusapol, a Barcelona.
Agents de al BRIMO de Mossos protegint a un grup dels manifestants de Jusapol, a Barcelona. | Guillem RS

 

El 29 de setembre la concentració convocada pel CDR i altres grups independentistes es va iniciar a la plaça de Sant de Jaume, que és on es volia acabar la manifestació de Jusapol, però un important grup de persones va iniciar una marxa fins a Via Laietana per trobar-se amb els policies. Els Mossos van poder aturar els manifestants a la zona del carrer Jaume I però després els aldarulls es van desplaçar fins a plaça de Catalunya. El matí d'aquell dissabte va acabar amb diversos detinguts per part dels Mossos d'Esquadra.


Comentaris

envia el comentari