Barcelona, la ciutat amb més consum de cocaïna de tot Europa

En el rànquing de consum, l’estat espanyol es troba en segona posició

Imatge de la ciutat de Barcelona
Imatge de la ciutat de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Segons l’últim informe que ha realitzat la Comissió Europea sobre el consum de drogues, Barcelona és la capital europea que lidera la llista en quant a consum de cocaïnaes refereix. Les dades s’obtenen arran l’anàlisi d’aigües residuals de 60 ciutats europees, interessant-se sobretot en la cerca de substàncies il·legals.

Així doncs, la capital de Catalunya es situa a la primera posició, per davant d’altres ciutats com Zurich, Amsterdam i Berlin. Però no només ocupa aquesta posició degut al consum de cocaïna: també és líder en consum d’èxtasis.

Però s’ha de tenir en compte que en l’informe no apareixen totes les ciutats, com és el cas de Londres o Madrid. Es desconeix el motiu de la seva absència, però segons xifres dels propis estats Espanya és el segon consumidor de cocaïna, i només està superat, casualment, pel Regne Unit.

Una altra dada rellevant en les que posa èmfasi la Comissió Europea és en l’elevat grau de popularitat de la marihuana, que és la droga ideal preferida per la gent per excel·lència. De fet, a Espanya en consumeix un 30% del total de la població, xifra que supera fins i tot la dels Països Baixos, on el cànnabis és legal i recull un total del 25% de consumidors.

Cocaína
Barcelona ocupa la primera posició en quant a consum de cocaïna | Cedida
 

 

Una batuda antidroga al Raval de Barcelona permet desarticular un narco-magatzem on hi havia 25 persones

Els Mossos d'Esquadra de Ciutat Vella, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana del districte, val desarticular el passat 9 de maig un narco-magatzem del carrer Príncep de Viana. Feia setmanes que els veïns d'aquest carrer, molt proper a Sant Antoni, notaven com entraven o sortien persones d'una planta baixa del mateix carrer. I, a les nits, els problemes empitjoraven. Sempre s’hi registraven baralles i crits, i ja feia dies que la policia els hi anava darrere, segons van explicar fonts de la investigació a ‘CatalunyaDiari.cat’.

A l'interior hi havia, segons fonts policials, unes 25 persones. El magatzem, convertit en un punt de venda i de consum de droga habitual al cor del Raval, tenia una persona que era l'encarregada de vendre la cocaïna i l'heroïna als consumidors.

Entraven i sortien buscant droga, segons alguns testimonis. Els narcopisos són un dels molts focus d'inseguretat d'aquest barri. Les operacions dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana són continus; cada setmana es poden desarticular un parell de punts d'aquests.


Comentaris

envia el comentari