Barcelona, de nou, objectiu terrorista d'Estat Islàmic

Canals de difusió terrorista emeten un missatge amb la silueta de la Sagrada Família i fent una crida a atacar Espanya

Imatge del cartell de propaganda terorrista que s'ha interceptat a Estat Islàmic.
Imatge del cartell de propaganda terorrista que s'ha interceptat a Estat Islàmic. | Hyperboloid Intel

Els canals de difusió d'Estat Islàmic han tornat a posar en objectiu la ciutat de Barcelona. Des de diversos comptes de Telegram, l'eina de missatges instantània similar a WhatsApp que fan servir els terroristes per la seva propaganda, han difós un missatge aquesta tarda on es pot veure la silueta de la Sagrada Família de Barcelona i un missatge en anglès, castellà i àrab que torna a posar Espanya i la ciutat de Barcelona a l'ull de l'huracà. «Si no tens una arma, tens un camió o un ganivet», apunta el cartell que ha començat a circular aquesta tarda.

Les amenaces contra la ciutat de Barcelona es van fer habituals després dels atemptats del mes d'agost però ara feia setmanes que no se n'interceptaven. Al cartell, recollit per l'agència d'intel·ligència Hyperboloid Intel, s'hi pot veure, a més de la Sagrada Família, un rastre de sang i una marca d'Estat Islàmic sobre fons groc.

La Sagrada Família, un objectiu recurrent dels terroristes

En altres documents d'Estat Islàmic intervinguts per agències de seguretat i d'intel·ligència antiterrorista també s'hi podia veure la Sagrada Família de Barcelona, un dels reclams icònics de la societat occidental a la ciutat de Barcelona.Els terroristes de la Rambla, i segons les investigacions i les seves declaracions, també tenien com a objectiu el temple del reusenc Antoni Gaudí

Catalunya, com la resta de l'Estat espanyol, està en nivell 4 sobre 5 d'alerta terrorista arran dels atemptats dels darrers anys en diverses capitals d'Europa. Els Mossos d'Esquadra, els darrers mesos, han augmentat la vigilància en molts punts de la ciutat de Barcelona i també a la Sagrada Família.El passat mes de novembre el consistori va aprovar peatonalitzar les zones properes al temple i augmentar els mecanismes de control d'entrada per augmentar el nivell de seguretat a l'entorn i a l'interior de la Sagrada Família. Els Mossos d'Esquadra, amb vigilàncies amb agents uniformats i de paisà, també van incrementar la presència a la zona.


Comentaris

envia el comentari