rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

Barcelona es torna a omplir d’obres a causa de la baixada de mobilitat durant els mesos d’estiu i afectarà sobretot a la C-58

Hi haurà més del doble d’actuacions respecte a l’any passat, i l’Ajuntament ha demanat «paciència i comprensió»
Vista de Barcelona des de Montjuïc | Arxiu

 

 

 

Amb l’arribada de l’estiu, Barcelona tornarà a patir en primera persona l’enrenou que provoquen les obres, tant als voltants com al bell mig de la ciutat. Aquest any, la mobilitat procedent del Vallès a través de la C-58 serà la més afectada, i s’englobarà dins del més del doble d’actuacions que tindran lloc a la capital respecte als mateixos mesos del darrer 2017.

 

Amb tot, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ja ha deixat clar que la majoria són «petites i mitjanes» intervencions, motiu pel qual s’espera que les obres tinguin menys afectació que en altres ocasions. La part nord de la ciutat es podria veure més afectada, però, ja que les actuacions més grans tindran lloc a la plaça de Glòries, l’avinguda Meridiana i el carrer Mallorca. 

Avui s’inicien unes obres que s’allargaran durant tot l’estiu

Així doncs, justament avui s’han iniciat les obres corresponents a la zona de l’avinguda Meridiana, que persegueix convertir-la en un eix viari més amable. Pel que fa a les Glòries, es busca continuar amb el túnel viari i s’està treballant per tal de crear el parc de la Canòpia Urbana, i al carrer Mallorca es pretén dur a terme la construcció de dos pous d’Adif que es correspondran amb noves sortides d’emergències de l’AVE.

 

Mentre que l’any passat es van dur a terme un total de 49 obres, aquest 2018 la xifra augmenta fins a les 92 intervencions, si bé és veritat que les pavimentacions descendiran i només suposaran una afectació de 37.630 metres quadrats, enfront dels 203.467 que es van asfaltar ara fa un any.

 

Amb una inversió municipal que suposa uns 26,9 milions d’euros, des del consistori expliquen que la decisió de passar «de grans actuacions a actuacions de gra petit» ve determinada perquè «milloren la quotidianitat de molts veïns que fa molt de temps que estan esperant». Tal com ha explicat Manuel Valdés, gerent de Mobilitat i Infraestructures, més de la meitat d’aquestes obres són d’afectació petita, i durant l’estiu només se n’executaran 16, i 17 més que tindran lloc durant l’època de vacances. 

Des de l’Ajuntament demanen «disculpes, paciència i comprensió» per les possibles molèsties

Per la seva banda, la tinent d’alcalde ha sol·licitat «paciència i comprensió» a tots els habitants de la zona mentre durin les obres, i ha aprofitat per demanar «disculpes per avançat» per les possibles molèsties, a la vegada que ha deixat clar que «intentarem que siguin el mínim possible».

 

En referència als talls ferroviaris, aquest any es veuran afectades la línia 9 –en el tram que hi ha entre Sagrera i Bon Pastor– i el Funicular de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat , i les Rondes de Dalt i Litoral es veuran afectades a causa de les pavimentacions. Amb tot, l’Ajuntament també té en compte el gran nombre de persones que es desplacen amb bici, i hi ha previstes un total de vuit actuacions per tal d’ampliar el carril bici.

 

Imatge d'arxiu de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

 

Malgrat tot, aquestes no seran totes les zones que es veuran afectades en algun moment de l’estiu. La Sagrada Família, la Via Laietana, l’avinguda Príncep d’Astúries o el carrer Gran de Sant Andreu són altres exemples d’àrees implicades en algun tipus de modificació o millora, i s’uneixen a una llarga llista formada, entre d’altres, per zones com Horta-Guinardó, el barri Polvorí i les estacions de metro de Jaume I i Vallcarca, i a Rodalies de Torre Baró.