IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona era la primera ciutat on l'Estat Islàmic volia atemptar

Els terroristes volien atemptar la ciutat catalana el setembre del 2015

Una multitud de persones fent ofrenes a la rambla de Canaletes
Una multitud de persones fent ofrenes a la rambla de Canaletes | Cedida

A principis de l'any 2015, els responsables de les operacions exteriors de l'Estat Islàmic planejaven una sèrie d'atemptats a la Unió Europea com a resposta als bombardejos de la coalició internacional. Així doncs, van elaborar una llista amb les ciutats europees que volien atemptar, entre les quals es trobava Barcelona. 

El pitjor de tot, tal com publica 'El Periódico, és que Barcelona era la ciutat que liderava aquesta llista, inclús per davant de París, on mesos més tard —exactament el 13 de novembre del 2015, portarien a terme el seu primer gran atemptat gihadista, acabant amb la vida de 137 persones. 

Barcelona, la primera de la llista

Per l'autodenominat Estat Islàmic, Barcelona «va ser la primera ciutat occidental designada per cometre un atemptat a gran escala», senyala l'expert en terrorisme Fernando Reinares en un informe sobre els atemptats del passat agost a Barcelona i Cambrils. Un informe que es va realitzar a partir de diverses entrevistes a investigadors dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, el CNI i la fiscalia de l'Audiència Nacional. 

Els investigadors van assegurar a Reinares que els terroristes volien perpetrar aquests atacs a Barcelona el setembre de l'any 2015, dos mesos abans dels atemptats a París.

«Els investigadors tenen coneixement que l'atemptat desmantellat amb el qual es volia colpejar Barcelona estava pensat perquè fos similar al que, més tard, es va executar a París», senyala a l'informe Reinares, i afegeix que «de la mateixa manera que els atacs de París, el pla de Barcelona també implicava l'ús de fusell Kalàixnikov i bombes en zones molt freqüentades»

Una campanya de terror

«Ambdós projectes —el de París i el de Barcelona— estaven concebuts per formar part de la mateixa campanya de terror dirigida per l'Estat Islàmic a l'Europa Occidental», afegeix Reinares a l'informe. 

No obstant, Reinares afirma que, de moment, no es coneix cap tipus de connexió entre la cèl·lula gihadista que volia atemptar l'any 2015 a Barcelona i la que va acabar cometent els atemptats el passat agost a Barcelona i Cambrils.

Tanmateix, l'informe senyala que «no hi ha cap evidència que la cèl·lula de Barcelona estigués en contacte amb la unitat de ciberentrenamemnt de l'Estat Islàmic a Síria, Irak o qualsevol altre lloc». Reinares també afegeix que «la naturalesa exacta de la relació entre la cèl·lula de Ripoll i l'Estat Islàmic segueix sense ser clara». 


Comentaris

envia el comentari