IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona remodelarà la Boqueria i aposta per limitar la venda de productes elaborats

Les obres costaran uns 3 milions i mig d'euros

El mercat de la Boqueria, situat al centre de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona pretén prohibir el consum d'aliments al mercat de la Boqueria fora dels espais habilitats. El govern vol acabar amb els bars encoberts, és a dir, aquelles parades que tenen una zona de degustació. A més, cada venedor haurà de respectar una proporció entre producte fresc i producte elaborat. Aquest percentatge està encara per definir. El producte elaborat, com la clàssica fruita tallada, s'haurà d'embolcallar i precintar. Totes aquestes mesures s'hauran d'inscriure en una modificació de l'ordenança de mercats, l'aprovació inicial de la qual es farà en els primers sis mesos. L'objectiu del consistori és que el mercat torni a ser dels veïns. Per això també es preveu una inversió de 3 milions i mig d'euros per remodelar-lo, que implicarà el tancament uns dies a principis del 2018. També es reforçarà la limitació d'entrada de grups de turistes divendres i dissabte.

  

L'objectiu del govern és que el mercat de la Boqueria torni a ser un mercat de referència per als veïns de Barcelona i de Ciutat Vella, que han de poder anar a comprar «i no veure grups que sembla que estiguin visitant un museu», ha argumentat en roda de premsa el segon tinent d'alcaldia, Jaume Collboni. L'Ajuntament ha presentat un paquet de mesures per evitar que el turisme acabi amb un dels mercats més emblemàtics de la ciutat, tot i que moltes s'hauran d'aprovar mitjançant una modificació de l'ordenança, i això caldrà negociar-ho amb els grups municipals. «Cal que el mercat sigui de Barcelona i per als barcelonins fonamentalment», ha insistit Collboni.

Les obres consistiran en la millora de la il·luminació i el canvi del paviment, comprar algunes parades per poder esponjar el mercat i crear un espai lliure a cadascun dels quatre quadrants, també amb passadissos més amplis. També es millorarà el tancament perimetral dels 30 passadissos i l'extracció de fums. El projecte es prepararà durant el 2017 per executar-lo a principis del 2018, tancant el mercat els menys dies possibles.

 

Al marge d'aquestes mesures de millora de l'edifici, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha explicat que es garantirà que no hi haurà més bars que els deu actuals, prohibint els encoberts, és a dir, aquelles parades que posen algun tipus de facilitat perquè es pugui degustar allà mateix el seu producte. El govern també aposta per prohibir la venda de productes elaborats que no es venguin en recipients embolcallats i precintats i s'establirà una proporció que cada parada haurà de respectar entre producte fresc i elaborat. Ara mateix hi ha parades que només venen sucs o fruita tallada, un dels principals atractius per als turistes. Totes aquestes mesures s'inclouran en la modificació de l'ordenança i caldrà negociar-les amb l'oposició. «La idea és que es dificulti el màxim possible el consum in situ, el que no volem és que la gent vagi menjant per dins de la Boqueria», ha apuntat Ballarín.

D'altra banda, ja per setmana santa es reforçarà la limitació d'entrada dels grups. Si ara teòricament no poden entrar grups de més de 15 persones divendres i dissabte al matí entre abril i octubre, això s'ampliarà també a les tardes d'aquests dos dies. Per poder-ho controlar s'introduiran agents cívics i s'ampliarà la seguretat privada. Altres mesures que preveu el govern tenen a veure amb la posada en marxa d'una campanya per promocionar el mercat, una prova pilot de venda en línia. Ballarín ha explicat que aquestes mesures s'han consultat directament amb els paradistes.


Comentaris

envia el comentari