Imatge d'uns Mossos.

Alerta a Barcelona per robatoris: els delinqüents acumulen 103 antecedents

Detingudes aquest cap de setmana 20 persones per robatoris i trobats centenars de telèfons mòbils

Des del febrer de 2020, els Mossos d’Esquadra tenen en marxa el Pla Tremall, un operatiu dissenyat específicament per a posar límit als lladres en sèrie que actuen a Barcelona i la seva zona metropolitana.

Aquest migdia, els mateixos Mossos han compartit al seu compte de Twitter una piulada on s’anuncia una nova detenció durant aquest cap de setmana.  «20 persones per robatoris violents de mòbils, cadenes d’or i rellotges.  Acumulen 103 antecedents».

Un vaivé circular cap a comissaria que, sembla ser, els hi surt a compte pels centenars de cops que han repetit aquest protocol. És precisament per això, que el cos de seguretat està lluitant amb el Pla Tremall.

Un home, presumpte lladre de més 100 mòbils, portàtils i bosses

Ahir mateix, diumenge 3 de juliol, la generalitat publicava un informe on anunciava la detenció d’un presumpte delinqüent. Aquest home de 38 anys, emmagatzemava en un traster de lloguer més de 100 telèfons mòbils, una vintena d’aparells electrònics i desenes de bosses de mà. En ser trobats pels agents, es van identificar com a procedents de furts i robatoris arreu de Barcelona.     

El detingut d’aquest cas va passar a disposició judicial el dijous 30 de juny i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. Una detenció més del llarg historial que porten els Mossos d’Esquadra, on els implicats arriben a acumular més de 103 antecedents del mateix tipus.

mòbils robats
L'home detingut emmagatzemava en un traster més de 100 telèfons mòbils. | Mossos d'Esquadra

Els ciutadans de Barcelona s'indignen

Tot i els esforços de la policia, sense el suport de Justícia i del Codi Penal, aquests actes es repeteixen dia rere dia. No gaire més que un passeig per prendre les dades als detinguts, que continuen hores més tard amb els furts i robatoris.

La indignació dels ciutadans i veïns de Barcelona creix, que tot i agraint el treball dels Mossos, exigeixen una reforma judicial.

El treball dels Mossos no és suficient

En paraules dels Mossos des de la plataforma de la Generalitat, «aquesta tipologia delictiva i lluitar contra els receptadors s’ha convertit en un dels principals focus de treball d’aquest pla contra la multireincidència».

Alhora demanen als ciutadans que hagin patit recentment un robatori de mòbil a Barcelona, que ho denunciïn per poder retornar-los els aparells.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes