Barcelona tanca un parc després de registrar-se dotze casos de gastroenteritis

Feia tan sols 18 dies que s’havia dut a terme la inauguració de la zona d’aigües Antoni Santiburcio

Imatge del parc d'Antoni Santiburcio
Imatge del parc d'Antoni Santiburcio | Twitter (@btvnoticies)

Males notícies pel consistori d’Ada Colau. L’Ajuntament de Barcelona s’ha vist obligat a tancar un parc que va obrir fa tan sols 18 dies, a causa d’un brot d’afectacions gàstriques que ha contagiat un total de dotze persones. Ho explica el mitjà ‘Crónica Global’.

Així doncs, el govern municipal de Barcelona en Comú ha hagut de precintar la zona d’aigües Antoni Santiburcio, que el passat 13 d’agost era inaugurat per la segona Tinent d’Alcalde, Laia Ortiz. Aquesta inauguració formava part del projecte de reurbanització de les casernes de Sant Andreu, i el parc s’englobava dins un terreny de 12.000 metres quadrats que va costar 3,2 milions d’euros.

Les fonts del parc han estat clausurades fins que s’esclareixin els fets

Segons informacions provinents del mateix l’Ajuntament de Barcelona, les principals actuacions han passat per clausurar les fonts del parc, després de registrar-se gastroenteritis en diversos nens que estaven jugant a la zona.

Aquestes fonts, que com ja hem dit abans estan situades dins les antigues casernes de Sant Andreu, podrien ser les causants de les afectacions gàstriques lleus i, fins i tot, de les erupcions cutànies que presentaven alguns dels nens afectats.

El contagi va saltar a la llum després de diversos pares d’aquests nens publiquessin la notícia a les xarxes socials, i va ser llavors quan l’Agència de Salut Pública de Catalunya –que es recull sota les sigles ASPC– es va posar a investigar quina és la veritable causa d’aquest episodi tan negre.  

Barcelona Cicle de l’Aigua, en el punt de mira un altre cop

Ara per ara, totes les mirades recauen sobre la societat Barcelona Cicle de l’Aigua, que és l’empresa municipal creada i impulsada per l’Ajuntament de la capital catalana per tal de gestionar la distribució d’aigua a la ciutat.  I és que, segons paraules del mateix organisme, l’aigua que raja per tots els sortidors del parc és potable perquè l’origen de la mateixa és la xarxa d’abastiment urbà.

No és el primer cop que l’empresa Bcasa se situa a l’ull de l’huracà. Fa un temps ja es va crear polèmica perquè havia realitzat uns estudis de remunicipalització de l’aigua que van suposar uns costos molt elevats per les arques municipals i, per extensió, per tots els habitants de la ciutat. El mateix va passar amb el nomenament del director de la companyia, Llorenç Alerm, que va ser escollit a dit, fet que va tornar a aixecar polseguera entre els detractors de Colau. 


Comentaris

envia el comentari