rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Arriba a Barcelona el vaixell d'Open Arms amb més de 60 immigrants

La totalitat dels passatgers passaran un reconeixement mèdic només arribar al port

El vaixell de Proactiva Open Arms ha arribat a Barcelona. El buc ha accedit finalment al port de Barcelona després de quatre dies de travessia pel Mediterrani i amb 60 immigrants a bord, i de nacionalitats diferents.

 

Després de la seva arribada a terres catalanes està previst que els passatgers de l’embarcació citada passin un reconeixement mèdic per veure quina ha estat l’afectació durant el viatge. En aquest context, doncs, 50 dels 60 immigrants arribats a Barcelona seran traslladats a la residència Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat.

 

El vaixell d'Open Arms, a la seva arribada a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

«Barcelona està preparada per acollir l’Open Arms»

El govern espanyol va autoritzar el passat dissabte, 30 de juny, al vespre el vaixell d'Open Arms a desembarcar al port de Barcelona amb 60 persones rescatades a unes 33 milles nàutiques de les costes de Líbia quan viatjaven a bord d'una embarcació molt precària.

 

Imatge dels dispositius de Creu Roja al port de Barcelona | Guillem RS

 

 

La decisió, així mateix, va arribar després de la petició que havia dut a terme hores abans  l'organització catalana d'Òscar Camps un cop Itàlia i Malta s'havien negat a acollir-los.

 

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va assegurar que la ciutat comtal està preparada per rebre el vaixell i «totes les persones rescatades». «Demanem a Pedro Sánchez que ens permeti ajudar a salvar vides, no volem ser còmplices de les polítiques de la mort de Mateo Salvini», afegia.

El port de Barcelona, abans de l'arribada del vaixell Open Arms | Guillem RS

 

60 persones de quatre nacionalitats diferents

La notícia que Barcelona estava disposada a acollir el buc amb 60 persones a bord, va arribar quan l’Open Arms es trobava a quatre dies de la ciutat comtal. És per això, doncs, que l’embarcació va refer el rumb amb «el combustible just per arribar a l’estat».

 

El vaixell d'Open Arms, arribant al port de Barcelona | Guillem RS