URGENT

L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Barcelona vol pujar les taxes de l'àrea verda i blava als cotxes que més contaminin

La mesura no afectaria els residents
Parquímetre de Barcelona | Àrea verda

 

Aquest dijous el regidor Eloi Badia ha presentat un nou projecte d'ordenances fiscals per al 2017. En aquest, l'Ajuntament de Barcelona farà que els conductors que aparquin en les àrees blava i verda i que no siguin residents paguin tarifes diferents. La tarifa era única fins ara a excepció dels veïns de l'àrea verda, però ara es farà un tram fix i un de variable. Badia explica que «Els vehicles que menys contaminen tindran bonificacions, i els que més, penalitzacions».

  

  

El tram variable dependrà del que contaminin i de la mida que tinguin. Per identificar-ho, explica el gerent Jordi Ayala, el conductor introduirà la matrícula del cotxe i el sistema emetrà un tiquet personalitzat. «És un canvi important de filosofia», ha dit el gerent. La mesura s'adreça sobretot a la necessitat de crear aquest impost per la gent que es desplaça cada dia a Barcelona.

 

El tram fix de l'àrea blava baixa de 2,5 euros l'hora a 2 euros, i la part variable va de zero fins a 1,15 euros. En el cas que el cotxe contamini més del normal, el tram variable podria arribar fins a dos euros. D'aquesta manera es podrà dissuadir als conductors que agafin el cotxe i animar a utilitzar més el transport públic. La substitució dels parquímetres costarà prop de 18 milions d'euros.