Barricades de contenidors i taules per impedir classes durant la vaga d'estudiants

Dos dies de vaga a les universitats catalanes per reclamar una rebaixa de les taxes del 30%

Els estudiants universitaris de Catalunya han iniciat aquest dimecres dues jornades de vaga per reivindicar una rebaixa del 30% les taxes de la matrícula al Govern de la Generalitat, una mesura, s'assegura des de la comunitat educativa, que ja va ser aprovada pel Parlament de Catalunya però que la conselleria d'Economia no autoritza. No és el primer cop que els moviments estudiantils, liderats pel sindicat SEPC, han aturat les classes i han convocat als joves a sortir al carrer.

Piquets informatius sense incidents

Segons les primeres informacions, UB Raval, UPF Poblenou i Ciutadella i UAB és on hi ha més seguiment d'aquest inici de vaga. Ahir a la nit, dimarts 27 de novembre, diversos grups de joves es van tancar als campus per avui a primera hora organitzar piquets informatius. Uns 300 joves s'han quedat a dormir a la Facultat de Lletres de la UAB i al voltant de les set del matí, amb les cares tapades i amb bengales, han mogut contenidors i altre mobiliari urbà per tancar els accessos a la universitat. En altres universitats s'han fet barricades amb taules i cadires per evitar l'entrada dels estudiants a les aules i a les classes.

S'han tallat els accessos a la UAB per evitar l'arribada d'estudiants.
S'han tallat els accessos a la UAB per evitar l'arribada d'estudiants. | Cedida SEPC

 

Durant la nit al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra hi van arribar a accedir els Mossos d'Esquadra però no s'han registrat incidents. Tampoc se n'han registrat durant la jornada matinal de protestes a la UAB. Els piquets han creuat mobiliari urbà a la zona de la universitat i han tallat els accessos als centres educatius. Les protestes seguiran durant tot el dia. Per demà, dijous 29 de novembre, estan previstes manifestacions i també que se sumin a l'aturada professors universitaris associats. L'aturada de les universitats públiques arriba el mateix dia que els Bombers de la Generalitat es tornaran a manifestar a Barcelona i també la setmana que els metges d'atenció primària estan en vaga per reclamar els seus drets.

Imatge d'una entrada al Campus UPF Poblenou, tancada amb una barricada de cadires i taules.
Imatge d'una entrada al Campus UPF Poblenou, tancada amb una barricada de cadires i taules. | SEPC