rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una 'batalla de galls' d'uns rapers acaba en enfrontament amb els Mossos a Terrassa

Mohi Lee, un dels participants, denuncia «brutalitat policial» i reivindica les 'lluites verbals' com a art urbà i cultura
Els joves rapers solen organitzar aquest tipus de trobades per reptar-se musicalment | Instagram | @elasrimusic

 

Una 'batalla de galls' de rapers a Barcelona acaba aquesta vegada en una batalla real entre els joves cantants i els Mossos d'Esquadra. Aquest passat diumenge desenes de persones van apropar-se a un carrer de Terrassa, al Vallès Occidental, per presenciar una de les famoses 'lluites verbals' entre artistes urbans.

 

L'incident va tenir lloc a l'Estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Vallparadís. La policia catalana apunta a una intervenció per «una baralla» a l'andana, on els agents van identificar una persona, que va acabar denunciada per negar-s'hi. Mossos no destaca res més dels fets, en contraposició a la versió dels joves rapers, que denuncien «brutalitat policial».

 

 

 

Intervenció sense res a destacar VS. brutalitat policial

Elarsi Muhammad, un dels joves que participava en la 'batalla de galls', ha denunciat amb contundència un episodi de «brutalitat policial». «Van arribar uns nou mossos i van començar a identificar-nos i a donar empentes a tothom. Es pensaven que era una baralla, però allò era art urbà i cultura sense ajuda de ningú», explica. Fa anys que D.R.E.M Terrassa Freestyle, un col·lectiu de joves artistes urbans, organitza trobades per a rapejar. 

 

 

«És com un partit de futbol: guanya qui deixa anar la millor rima, el més imaginatiu, el que més vacil·la el seu contrari», explica el testimoni, negant que hi hagi cap tipus de violència. «Quan acaba la batalla, els dos participants s'abracen i s'ha acabat. Cordialitat», conclou.

 

Muhammad explica que les coses van posar-se més crues quan un menor d'edat es va negar suposadament a identificar-se davant la policia. «Se'l van endur i van començar a copejar-lo. No ens deixaven mediar», relata. Segons Mohi Lee, el seu nom artístic, el noi va quedar en llibertat i de seguida va anar a fer un reconeixement mèdic. L'artista lamenta la situació perquè sempre han fet batalles «sense cap incident». «Alguns dels participants estan a punt de gravar un disc al meu estudi», assegura.

 

 

Comentaris