rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ MÈTEO

Dissabte de ressol i vent, a l’espera de més pluges a partir del vespre

Beatriz, que va perdre el seu bebè durant l'embaràs, diu que va veure néixer a la seva filla morta en les condicions d'un part normal

La dona ja ha fet una petició al Ministeri de Salut perquè no es repeteixin casos com el seu
Beatriz va ser obligada a donar a llum en molt males condicions | Cedida

 

Beatriz és una de les moltes dones que hagut de donar a llum, en les condicions d'un part normal, a un bebè mort. Segons ha relatat la dona aquesta ha estat una experiència realment dura i, en contra del què hauria de ser, no va rebre cap tipus d'ajuda o preparació prèvia psicològica.

 

Durant el part i el procés del postpart, així mateix, la dona explica que va estar envoltada d'altres dones amb els seus nounats. En aquest context, la jove denunciant relata que aquesta situació, no va fer més que agreujar la difícil situació que va haver de travessar. 

 

Per això mateix, la dona ha optat per fer una petició explícita al Ministeri de Sanitat, a través de change.org. L'objectiu de la demanda passa perquè s'estableixi un protocol per a casos de mort prenatal. Quelcom que, sorprenentment, no es registra a Espanya.

L'experiència «traumàtica» de la Beatriz

La història de la Beatriz és realment dura. Tot i això, també és cert que unes 2.000 dones han de donar a llum, cada any a Espanya, a un bebè mort. La jove protagonista, que s'ha enfrontat a aquesta situació, estava embarassada de 41 setmanes quan li van comunicar, tant a ella com a la seva parella, que el seu bebè no bategava

 

Va ser aleshores quan la dona va ser ingressada amb les condicions d'un part plenament normal. «’T'induirem el part’, em van dir mentre em portaven a la zona de parts», explica la noia mentre al·lega que van ser «les pitjors 24 hores de la meva vida».

 

«Ningú em va preparar per a una experiència traumàtica. Ningú. Ni a mi, ni al meu marit. Cap ajuda psicològica prèvia, cap consell, cap orientació...», va explicar

 

Beatriz va haver de suportar una experiència «traumàtica» | Cedida

 

 

La petició de Beatriz al Ministeri de Sanitat


«No és el mateix el naixement d'un nen amb vida que un part amb mort prenatal», relata la noia per argumentar la seva demanda i per intentar que aquest terrible relat no l'hagi de fer mai ningú més.
 

La dona, que explica que «en el meu cas va faltar informació, comunicació i empatia»,  diu que ha dut a terme la petició a 'Change.org' perquè «no vull que cap altra dona hagi de passar pel mateix que vaig passar jo».