Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El bebè desaparegut a Guadalajara ha sigut localitzat amb la seva mare a Polònia

La petita Amaya Pascual Kochan va desaparèixer el passat 9 de febrer
Imatge d'arxiu d'Amaya Pascual Kochan. | QSD

 

El passat 9 de febrer, la Guàrdia Civil informava de la desaparició d'Amaya Pascual, un bebè de només 16 mesos, a la ciutat de Guadalajara, a Castella-La Manxa. Segons fonts policials, va ser el pare de la menor qui va avisar a la Guàrdia Civil, acusant la mare de la petita Amaya d'haver-se-la emportat. Així doncs, els agents van començar a investigar el cas com un possible segrest per part de la mare. 

 

Finalment, aquest dimecres, 28 de febrer, tant el bebè com la seva mare han sigut localitzades a Polònia. Segons ha informat el delegat del govern espanyol a Castella-La Manxa, José Julián Gregorio, el bebè es troba «en bon estat», igual que la seva mare. 

S'investiga si hi ha «circumstàncies punibles»

Després de la seva marxa a principis de febrer, tant el pare com els avis van decidir realitzar una sèrie de denúncies, entre les quals s'apuntava que la mare podria haver-se emportat la seva filla a Polònia, el seu país d'origen, tal com finalment ha succeït. La Guàrdia Civil està investigant els fets a la seu judicial per comprovar si hi ha «circumstàncies punibles».

 

Tanmateix, cal destacar que la sostracció internacional de menors per part dels seus propis pares podria constituir un delicte, segon l'article 225 bis del Codi penal. Així doncs, la mare de la menor podria enfrontar-se a una pena de presó de dos a quatre anys, així com a la inhabilitació especial per a l'exercici del dret de pàtria potestat per temps de quatre a deu anys.

 

Comentaris