IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Bezoya es ressent d'un 2017 especialment sec i experimenta problemes amb el subministrament

A aquest problema s'afegeix una pujada del preu de l'ampolla per fer front als costos de producció

Bezoya experimenta incidencias puntuales
Bezoya experimenta incidències puntuals | Cedida

L'escassetat de pluges d'aquesta tardor està començant a tenir conseqüències no solament per a la reserva d'aigua per a regs sinó també per als consumidors d'aigua embotellada. La primera marca que ha confessat «incidències puntuals» en els seus subministraments ha estat una de les més consumides a Espanya: Bezoya. El manantial del que s'extreu aquesta aigua, a Segòvia, no passa per un bon moment.

En alguns mercats i superfícies ja han començat a tenir problemes amb el subministrament de l'aigua embotellada. «La nostra aigua, Bezoya, procedeix d'un manantial situat en plena naturalesa de la província de Segòvia, en plena Serra de Guadarrama. Per tant, l'aigua Bezoya es veu irremeiablement vinculada als fenòmens meteorològics», assegura l'empresa a 'La Información'.

Un 2017 especialment sec

Els embassaments han arribat al seu nivell més baix en els últims anys, i és que aquest 2017 està sent especialment atípic, amb unes precipitacions menors de l'habitual. «Ha estat en el seu conjunt molt sec», assenyala l'Agència Estatal de Meteorologia, i sentència: «Es tracta del mes d'octubre més sec d'aquest segle».

Segons les dades d'aquesta agència, l'any ha tancat amb una mitjana de 551 litres per metre quadrat, la qual cosa es tradueix en un 15% de dèficit respecte a la mitjana històrica. Encara que Bezoya assegura que les fàbriques segueixen treballant amb normalitat, confessa que ha sofert algunes incidències puntuals. Un exemple clar ocorre en Mercazaragoza, on han tingut algun problema d'estoc.

Pujada de preus

A aquest problema s'afegeix una pujada del preu de l'ampolla que ha afectat la butxaca dels consumidors. Aquesta pujada, segons asseguren, no té res a veure amb la sequera, sinó que respon a necessitats de mercat. «La realitzem amb la finalitat d'afrontar l'increment de costos de les matèries primeres, principalment PET i PEAD», asseguren.


Comentaris

envia el comentari