rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les bicis ja no podran circular per la vorera a Barcelona

Aquesta prohibició s’aplicarà a partir del gener del 2019
El comitè d'empresa de Bicing ha convocat 15 dies de vaga de quatre hores cadascun | Cedida

 

L’Ajuntament de Barcelona prendrà mesures amb aquells ciclistes que es passegin amb les seves bicis per damunt de les voreres de la ciutat. Aquesta normativa entrarà en actiu a partir del gener de 2019, tal com ha anunciat la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

 

Barcelona compta amb 200 quilòmetres de carril bici

El motiu és ben clar, i és que la capital catalana compta amb un total de 200 quilòmetres de carril bici, fet que suposa que un 90% dels habitants de la ciutat disposen d’algun d’aquests carrils a menys de 300 metres de casa seva.  Així doncs, i tal com apunta Sanz, «Barcelona està al nivell d’altres ciutats europees en relació amb la infraestructura ciclista».

Per la seva banda, el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, ha deixat clar que «a partir de l'1 de gener del 2019, les bicicletes només podran circular per les voreres en cas que aquestes tinguin un ample superior a 5 metres i hi hagi 3 metres d'espai lliure i, entre les 22.00 i les 7.00 hores, per voreres superiors a 4,75 metres i 3 metres d'espai lliure».

 

Les sancions seran d’entre 100 i 500 euros

Una altra condició per tal que les bicis puguin circular per la vorera es donarà «quan el carril bici estigui situat a la vorera, circulant a un màxim de 10 km/h o es tracti de ciclistes menors de 12 anys acompanyats per un adult». Per aquest motiu, el consistori preveu habilitar 13 carrils més, dels quals nou ja estan en obres o a punt d’iniciar-se, i la resta es començaran a executar després de l’estiu.

Aquestes noves infraestructures se sumaran als 22 carrils nous que s’han posat en servei al llarg de tot aquest any, que ja pretenien «posar fi a la moratòria que permet circular a les bicicletes per les voreres de 4,75 metres i 3 metres d’espai lliure». I, si algun rebel decideix no acatar aquesta normativa, la sanció podrà oscil·lar entre els 100 i els 500 euros, depenent del risc que suposi per la seguretat del vianant. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris