Les bicis ja no podran circular per la vorera a Barcelona

Aquesta prohibició s’aplicarà a partir del gener del 2019

El comitè d'empresa de Bicing ha convocat 15 dies de vaga de quatre hores cadascun
El comitè d'empresa de Bicing ha convocat 15 dies de vaga de quatre hores cadascun | Cedida

L’Ajuntament de Barcelona prendrà mesures amb aquells ciclistes que es passegin amb les seves bicis per damunt de les voreres de la ciutat. Aquesta normativa entrarà en actiu a partir del gener de 2019, tal com ha anunciat la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

 

Barcelona compta amb 200 quilòmetres de carril bici

El motiu és ben clar, i és que la capital catalana compta amb un total de 200 quilòmetres de carril bici, fet que suposa que un 90% dels habitants de la ciutat disposen d’algun d’aquests carrils a menys de 300 metres de casa seva.  Així doncs, i tal com apunta Sanz, «Barcelona està al nivell d’altres ciutats europees en relació amb la infraestructura ciclista».

Per la seva banda, el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, ha deixat clar que «a partir de l'1 de gener del 2019, les bicicletes només podran circular per les voreres en cas que aquestes tinguin un ample superior a 5 metres i hi hagi 3 metres d'espai lliure i, entre les 22.00 i les 7.00 hores, per voreres superiors a 4,75 metres i 3 metres d'espai lliure».

Les sancions seran d’entre 100 i 500 euros

Una altra condició per tal que les bicis puguin circular per la vorera es donarà «quan el carril bici estigui situat a la vorera, circulant a un màxim de 10 km/h o es tracti de ciclistes menors de 12 anys acompanyats per un adult». Per aquest motiu, el consistori preveu habilitar 13 carrils més, dels quals nou ja estan en obres o a punt d’iniciar-se, i la resta es començaran a executar després de l’estiu.

Aquestes noves infraestructures se sumaran als 22 carrils nous que s’han posat en servei al llarg de tot aquest any, que ja pretenien «posar fi a la moratòria que permet circular a les bicicletes per les voreres de 4,75 metres i 3 metres d’espai lliure». I, si algun rebel decideix no acatar aquesta normativa, la sanció podrà oscil·lar entre els 100 i els 500 euros, depenent del risc que suposi per la seguretat del vianant. 


Comentaris

envia el comentari