IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

El BOE publica l'ordre amb què Interior pot sancionar als Mossos per faltes molt greus

La col·laboració de la policia catalana amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat ha estat qüestionada en el marc del desafiament independentista a Catalunya

El cos de seguretat dels Mossos d'Esquadra

El cos de seguretat dels Mossos d'Esquadra | Cedida

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat, aquest dimecres 8 de novembre, l'ordre amb la qual el Ministeri d'Interior podrà sancionar als agents dels Mossos d'Esquadra en el moment que cometin faltes molt greus, un cop el secretari general tècnic del Ministeri d'Interior, Juan Antonio Puigserver, assumeix la gestió de la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

 

El govern espanyol va acordar, el passat 27 d'octubre, en aplicació de l'article 155 de la Constitució, el cessament del govern de Carles Puigdemont, incloent-hi al conseller Joaquim Forn, al secretari general d'aquest Departament, César Puig, i al director general dels Mossos, Pere Soler.

Segons publica aquest dimecres el BOE, Juan Antonio Puigserver assumirà a partir d'ara les funcions de la Secretaria General del Departament d'Interior català i de l'Àrea de Processos Electorals i Consultes Populars del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. Així doncs, serà el responsable del dispositiu de seguretat amb motiu dels comicis del pròxim dia 21 de desembre.

Entre aquestes competències, el secretari general tècnic del Ministeri d'Interior també tindrà facultat per sancionar als Mossos d'Esquadra si cometen faltes molt greus. Tenint en compte que la seva col·laboració amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat ha estat qüestionada en el marc del desafiament independentista a Catalunya.

Puigserver també s'ocupa, fins a l'anul·lació del 155 amb la celebració de les eleccions del 21-D, de l'establiment de serveis mínims en la prestació de serveis de seguretat privada amb motiu de convocatòries de vaga a Catalunya, com la registrada aquest passat dimecres, així com de les sancions per falta molt greu per a aquest col·lectiu.

Entre altres funcions atribuïdes, s'encarregarà de la resolució dels recursos d'alçada contra els actes administratius que provenen dels òrgans de govern de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i contra resolucions del Director General d'Administració de Seguretat en matèria de videovigilància policial, així com de la resolució de les reclamacions de responsabilitat patrimonial de l'Administració.

Els càrrecs que assumirà Puigserver 

Entre altres càrrecs, Puigserver assumeix la Presidència de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, del Servei Català de Tràfic i del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, incloent-hi la designació i nomenament dels membres d'aquestes entitats. També li correspondrà la designació i nomenament dels membres d'òrgans col·legiats que la normativa vigent atribueixi a la Presidència.


D'aquesta manera, assumirà la Presidència del Consell de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, la Comissió de la Policia de Catalunya, el Consell de Seguretat de Catalunya, la Comissió Interdepartamental per a la Millora de la Seguretat viària, la Comissió Catalana de Tràfic i Seguretat viària, la Comissió Interdepartamental d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives, la Comissió d'Espectacles Públics i d'Activitats Recreatives, el Consell Assessor d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives i el Consell Rector de la Xarxa RESCAT de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari