Un boeing 747 aterra a l'aeroport de Barcelona per evacuar un tripulant

L'avió pertany a un vol de la companyia 'British Airways' que va de Sud Àfrica a Anglaterra | El tripulant ha estat evacuat a un centre mèdic i s'ha canviat tota la tripulació

El 'Boeing 747' de la companyia 'British Airways aterrava aquest matí a l'aeroport del Prat | Cedida
 

L’aeroport de Barcelona rebia aquest matí l’arribada d’un enorme ‘Boeing 747’ de la companyia ‘British Airways’ que ha desviat el seu vol per evacuar a un tripulant i canviar la tripulació sencera de l’avió. Un cop l’avió ha aterrat al Prat, s’hi ha acostat ambulàncies i vehicles policials. Segons ha informat ‘La Vanguardia’ el desviament, poc habitual, d’aquest vol es va preparar durant la nit per tal de poder coordinar tots els serveis necessaris en un aeroport que està les 24 hores del dia operatiu.

El ‘Boeing 747’ operava el vol 54 de ‘British Airways’, un servei nocturn que uneix la ciutat de Johannesburg amb Londres, i que portava a bord 354 viatgers distribuïts en quatre classes diferents. L’avió va sortir de l’aeroport internacional de Tambo amb gairebé cinc hores de retard, aparentment per un problema mèdic que no afectava totalment a l’operativa tot i que es va haver de decidir si l’avió sortia o es quedava a passar la nit a Sud Àfrica amb la tripulació i tots els seus passatgers.

Després de quatre hores de parada l'avió ha sortit rumb a Londres | CatalunyaDiari.cat

S'evacua a un tripulant i es canvia la tripulació

Finalment, es va decidir que l’avió s’enlairés però, per complir amb la reglamentació aèria, es va decidir que es faria una parada en un aeroport intermedi per canviar tota la tripulació. Un vol de Sud Àfrica a Anglaterra té una durada de més d’onze hores de vol. Si a tot això, se li suma el temps previ a la preparació del vol i les gairebé cinc hores de retard, tant la tripulació tècnica com l’auxiliar excedien les hores, quelcom que està estrictament prohibit.

Des del centre de control de ‘British Airways’ es va coordinar amb els tripulants de l’avió que aterrarien a Barcelona aquest matí. Al mateix temps, una tripulació sencera de les disponibles de guàrdia, s’enviaria des de Londres cap al Prat. Aquesta tripulació seria l’encarregada de conduir l’avió des de Barcelona fins a la base principal de ‘British’, situada a l’oest de Londres. Després de quatre hores de parada, amb una nova tripulació a bord, el tripulant de l’avió evacuat a un centre hospitalari i amb la tripulació del vol original viatjant fora de servei, l’avió va sortir cap a Londres.


Comentaris

envia el comentari