⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Sense novetats del boletaire de 70 anys perdut a l'Alt Urgell

Els Bombers, els Mossos i Agents Rurals mantenen l'operatiu de recerca des de dimarts
Imatge de l'helicòpter dels Bombers a l'Alt Urgell. | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest matí de divendres, 21 de setembre, els serveis d'emergències han reprès la recerca del boletaire de Guissona de 70 anys perdut dimarts passat a Fígols i Alinyà, a la comarca Alt Urgell, a tocar de la Seu d'Urgell. L'home estava buscant bolets amb un amic seu per la zona del Coll de l'Estany cap a Odèn i es va despistar el passat dimarts cap a un quart de cinc de la tarda. Tot i que es va poder parlar amb ell per telèfon durant les primeres hores de la desaparició però finalment el senyal telefònic es va acabar perdent i l'home no va tornar.

 

Sense novetats del boletaire perdut a Fígols i Alinyà

La cerca es va iniciar el mateix dimarts i s'ha allargat fins aquest divendres a la tarda, que tampoc s'ha pogut trobar l'home. Efectius dels Bombers, dels Mossos i dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya han efectuat una recerca intensiva en un radi de 500 metres des del darrer punt on se'l va veure, i recerca extensiva més enllà d'aquesta zona. La cerca aquest divendres s'ha fet també de manera intensiva, és a dir, recercant metre a metre, a la Collada de l'Estany, una collada a cavall dels termes municipals de Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell, i Odèn, ja la comarca del Solsonès, a la Serra de Campelles. Aquesta zona és propera on va ser vist l'home per darrer cop. Aquest vespre els Bombers han confirmat que la cerca segueix «sense novetats» i que seguirà demà.

 

L'helicòpter dels Bombers, amb una càmera tèrmica, s'ha sumat a la cerca del boletaire. | CatalunyaDiari.cat

 

L'operatiu compta amb dos helicòpters, un dels Bombers de la Generalitat, que durant aquest divendres, equipat amb una càmera tèrmica, ha repassat el terreny i un dels Mossos d'Esquadra, dotze vehicles terrestres de Bombers, cinc de la policia catalana i quatre dels Agents Rurals, a més de dues unitats canines i una desena de persones voluntàries vingudes des de Guissona, d'on és el boletaire. En els equips de Bombers hi participa el Grup Especial d'Actuacions dels Bombers, amb seu a la Seu d'Urgell, i també el Grup Caní de Recerca, els especialistes canins dels Bombers de la Generalitat. Els Mossos també han desplegat a la zona agent de la seva Unitat de Muntanya i guies canins. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, l'operatiu de cerca del boletaire de 70 anys seguirà demà, dissabte 22 de setembre. És habitual que aquests tipus de cerques s'allarguin durant uns cinc dies si no hi ha novetats, passats aquests dies, els Bombers valoren si val la pena seguir o no.

 

Els Bomebrs han fet el triple de sortides per buscar boletaires que en tot el 2017

Els Bombers han avisat des de les seves xarxes socials que és important no oblidar els consells a l'hora de sortir a buscar bolets. Aquest any és una temporada que es preveu que se'n trobaran molts als boscos de Catalunya i aquesta temporada els Bombers ja han fet 35 serveix de recerca de boletaires perduts pel bosc mentre que en tot el 2017 només se'n van fer deu. Els Bombers recomanen revisar la previsió meteorològica abans de sortir de casa, portar bon equipament, no anar sol, portar un mapa del lloc on es va i planificar la tornada, sempre amb llum de dia, per evitar poder-se desorientar.