IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un bomber amaga una càmera al vestuari de dones del parc de Sant Andreu de Barcelona

La Fiscalia demana sis anys de presó per tres delictes contra la intimitat

Imatge d'un dels camions dels Bombers de Barcelona.
Imatge d'un dels camions dels Bombers de Barcelona. | Twitter (@BCN_Bombers)

La Fiscalia demanasis anys de presó pel bomber de Barcelona que l’any 2015 va amagar una càmera de gravació al vestuari de dones del parc de Sant Andreu dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona. Després d’una instrucció que s’ha allargat diversos anys, ara s’espera que s’assenyali dia i hora pel judici contra l’home. La fiscalia demana aquesta pena per tres delictes contra la intimitat.

La pista i la clau: un USB trobat al vestuari de dones

Una de les tres bomberes que treballen en aquest parc —des de 2007 que hi ha dones al cos de Bombers de Barcelona—, abans de sopar, i segons avança 'La Vanguardia', va anar al vestuari a buscar un llibre quan es va trobar un llapis de memòria USB sota un banc.

En un primer moment es va pensar que era d’una companya però com que ningú el va reclamar, va decidir obrir-lo per trobar alguna pista de qui podria ser el seu propietari. En consultar els arxius va trobar imatges d’ella i de dues companyes seves despullades i arreglant-se al vestuari del parc. Les imatges eren des de diversos punts.

Junt amb tot l’equip de bombers de guàrdia en aquell moment, van escorcollar tot el vestuari de dones. Hi van trobar, enganxats en diversos punts, velcros que és on el bomber va instal·lar la càmera, que anava canviant de lloc. No es va trobar la càmera, però sí tots els punts des d’on les havia gravat i també, el més important, la prova del delicte: les gravacions que per atzar havia trobat la bombera.

Un error fatal

L’autor de les gravacions sopava amb els bombers de guàrdia aquella nit. No va dir res. Però va cometre un error fatal que el va delatar. En una de les gravacions arxivades al llapis de memòria sortia la seva cara. La va posar davant de l’aparell de filmació abans d’aturar-la i va quedar enregistrat. En revisar les imatges les bomberes van veure la cara d’un home i ja van tenir localitzat el culpable. No van dir res, només que havien vist una cara; l’endemà un dels companys no va aparèixer al parc. 

Les tres bomberes, segons recull 'La Vanguardia', van rebre el suport dels seus companys i dels comandaments dels Bombers de Barcelona. El cap de torn va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra. En entrar el cas en via penal, es va deixar sense efecte la investigació que s’havia obert per la via administrativa al cos dels Bombers de la ciutat.

Sis anys de presó

La Fiscalia, un cop acabades les diligències prèvies, demana sis anys de presó per l’home pels tres delictes contra la intimitat i també una indemnització de 3.000 euros per cada una de les dones que van ser gravades al vestuari del parc de Bombers. Amb tot, si finalment és condemnat, quan hagi expirat la condemna, l’home podrà tornar a treballar als Bombers de Barcelona, un extrem que les víctimes han demanat que no sigui possible i que se li apliqui una inhabilitació permanent.


Comentaris

envia el comentari