Els Bombers intervenen amb 33 dotacions per un incendi forestal a l'Urgell

Al voltant de les 18.35 hores el foc ha quedat controlat, però ha aconseguit cremat vegetació agrícola i una petita massa forestal

Els Bombers de la Generalitat han intervingut amb un total de 28 dotacions per extingir les flames
Els Bombers de la Generalitat han intervingut amb un total de 28 dotacions per extingir les flames | Cedida

Aquest dimarts, 17 de juliol, s'ha declarat un incendi forestal al terme municipal de Ciutadilla, a la comarca de l'Urgell. Segons han indicat els Bombers de la Generalitat, l'avís es va rebre a les 16.58 hores, i fins al lloc s'han desplaçat en un primer moment una desena de dotacions terrestres i aèries. Ara bé, la violència de les flames i el seu ràpid avanç ha obligat a mobilitzar molts més efectius. 

Cap a les 18.00 hores, un total de 33 dotacions dels Bombers, de les quals 24 terrestres i 9 aèries, estaven treballant per extingir el foc. Al voltant de les 18.35 hores, el foc ha quedat estabilitzat.

El foc ha aconseguit calcinar majoritàriament camps de rostoll, i ha obligat a tallar la carretera C-14
El foc ha aconseguit calcinar majoritàriament camps de rostoll, i ha obligat a tallar la carretera C-14 | cedida

 

La superfície calcinada supera les cinc hectàrees

Els Agents Rurals han indicat que l'incendi de Ciutadella ha aconseguit calcinar una gran superfície de vegetació. En concret, la zona afectada supera les cinc hectàrees, de les quals tres corresponen a terrenys agrícoles de colza, cereals i ametller i la resta massa forestal. Per ara, el cos ja ha obert una investigació per esbrinar si es tracta d'un foc provocat, o fortuït. 

Els Agents Rurals han informat que l'incendi ha calcinar una superfície superior a les cinc hectàrees
Els Agents Rurals han informat que l'incendi ha calcinat una superfície superior a les cinc hectàrees | cedida

També cal dir que la proximitat de les flames a la carretera C-14 ha quedat tallada en direcció sud. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), s'ha pogut oferir, això sí, un pas alternatiu cap a Tàrrega, però no s'ha pogut evitar la formació d'aproximadament un quilòmetre de retencions. 

 


Comentaris

envia el comentari