Bombers «cremats» es manifesten pel centre de Barcelona per demanar més efectius

Uns 800 Bombers de la Generalitat demanen 1.000 bombers més i renovar la flota de vehicles; alguns tenen entre 15 i 20 anys

Uns 800 Bombers de la Generalitat de Catalunya, dels 2.000 que hi ha al país, s'han manifestat aquest matí pels carrers del centre de Barcelona per reclamar, un cop més, al govern noves places per bombers i per renovar la flota de vehicles. Els concentrats, que han acabat la seva manifestació davant de la seu de la Generalitat, creuen que falten més de 1.000 agents i que haurien d'entrar al cos durant els tres anys vinents per poder donar servei a tots els parcs de Catalunya. Amb els bombers que són, segons asseguren, l'any 2017 es van haver de fer i pagar 400.000 hores extres. Des dels organitzadors de la marxa, que no portava les sigles de cap sindicat, s'ha assegurat que el cos està «cremat» i en «col·lapse».

Els manifestants també han assegurat que la majoria de vehicles que fan servir en els seus serveis tenen més de 15 anys i alguns fins i tot 20, i creuen que és una flota de cotxes amb greus problemes de seguretat i també obsoleta. «Volem una renovació urgent del parc mòbil per poder donar una resposta ràpida i efectiva als serveis d'emergència», ha assegurat un dels portaveus a CatalunyaDiari.

Un bomber «cremat» per acabar la manifestació

La manifestació ha acabat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona amb el llançament de petards i d'elements pirotècnics. Fins i tot, i per simbolitzar que el cos està «cremat» un dels bombers s'ha cremat a l'estil gonzo fins a les portes del Palau de la Generalitat on ha estat apagat per un company seu, en una acció sorpresa que ha sorprès als molts turistes que observaven la protesta dels Bombers de la Generalitat. Per fer-ho, i segons ha pogut saber aquest mitjà, s'ha comptat amb la col·laboració d'una empresa d'efectes especials que ha organitzat l'incendi controlat i les mesures de seguretat.

Diversos bombers s'han concentrat aquest matí al centre de Barcelona per denunciar un «col·lapse»
Diversos bombers s'han concentrat aquest matí al centre de Barcelona per denunciar un «col·lapse» | Guillem RS

Bombers, caporals, sergents i un sotsinspector, se'ls coneix pels colors dels cascs, s'han manifestat amb l'uniforme oficial del cos pel centre de Barcelona i en la lectura del manifest han apel·lat al president Torra, al vicepresident Aragonès i també al conseller de l'Interior, Miquel Buch. La manifestació, controlada per la BRIMO dels Mossos, ha acabat al voltant de la una del migdia sense incidents.


Comentaris

envia el comentari