Imatge aèria de l'Incendi de Portbou, ja estabilitzat

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Portbou

Les flames, que es van originar a primera hora de la tarda de dissabte, han acabat cremant 48 hectàrees

Aquest dissabte, dia 31 de juliol, van saltar totes les alarmes de nou a l'Empordà. Un incendi va originar-se ben a prop de Portbou. Els precedents posaven l'ai a al cor a molta gent. Tant a escala històrica a la zona -es va originar a poca distància dels fatídics incendis del 2012- com recentment a Catalunya -concretament a la Conca i l'Anoia-, eren els motius.

Ràpidament es van activar desenes de dotacions dels Bombers de la Generalitat. En total, hi van arribar a participar més de 70. La bona actuació del cos d'emergències va permetre estabilitzar relativament ràpid les flames. Finalment, ho van poder fer als volts de dos quarts de vuit del vespre i el foc va acabar cremant unes 48 hectàrees, segons han informat els Agents Rurals.

Tal com han explicat els mateixos Agents Rurals, la major part de l'incendi ha afectat aquest municipi de la comarca de l'Alt Empordà. En total, li corresponen 37,5 hectàrees. Pel que fa a la resta de l'incendi, les flames han cremat a la localitat Cervera de la Marenda, al Rosselló, a la Catalunya Nord.

Segons els cossos oficials, van rebre l'avís de l'incendi a les 16.13 hores i el foc s'hauria originat a la frontera entre els estats espanyols i francès. Concretament, es parla d'una zona a tocar del coll de Belitres.

Tot i que a les 19.30 hores d'aquest dissabte van donar per estabilitzat l'incendi, els Bombers van seguir treballant a la zona. No ho van fer les més de 70 dotacions que van treballar en l'estabilització de les flames, però sí que ho van fer 24 dotacions terrestres i un mitjà aeri dels Bombers. A més, també s'hi van sumar més de 30 camions i 4 avionetes dels Bombers dels Pirineus Orientals i 5 vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). 

El recorregut del foc es va veure condicionat per la tramuntana que va bufa a la zona aquest dissabte. Les flames van entrar per Portbou cremant muntanya avall fins a topar-se amb el mar. Concretament, entre la platja del Pi i la Punta de l'Ocell. 

Més enllà d'apagar les flames, també es van haver de fer altres actuacions per evitar mals majors. Una d'elles va ser tallar la carretera N-260 entre Colera i la frontera amb França -tot i que no va ser necessari evacuar ningú ni atendre ferits-. L'altra, protegir una benzinera ubicada a la zona que, finalment, es va poder salvar d'aquest foc que va acabar cremant 48 hectàrees.