Flames a l'incendi de Castell d'Aro

Els Bombers estabilitzen l'incendi forestal de Castell d'Aro

Els veïns que havien estat desallotjats han pogut tornar als seus llocs de residència durant la passada nit i matinada

Els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat aquesta passada nit l'incendi de Castell d'Aro, a la comarca del Baix Empordà, que ha afectat unes 70 hectàrees de vegetació, segons les darreres dades dels Agents Rurals. Durant la nit i matinada, el cos d'emergències ha treballat amb prop de mig centenar de dotacions que han remullat la zona.

Els veïns que havien estat desallotjats ja han pogut tornar als seus llocs de residència al llarg de la nit i matinada: es tracta de part del residencial Club Golf Masnou i la urbanització de La Coma, a Castell-Platja d'Aro, i veïns de la urbanització de Les Teules, Can Batet, Can Riera i la zona de Vallvanera, al terme municipal veí de Santa Cristina d'Aro.

El treball dels Bombers ha estat facilitat per un increment de la humitat i un descens en la intensitat del vent. Aquest matí, tres mitjans aeris del cos d'emergències s'han sumat a les tasques d'extinció. Després de donar per estabilitzat l'incendi, Protecció Civil ha tancat l'alerta del Pla Infocat, que ha quedat en estat de prealerta.

Un ampli desplegament de cossos de seguretat i emergència

Els Bombers de la Generalitat han pogut tancar el flanc dret de l'incendi per evitar la seva obertura i mantenir estable el flanc esquerre, amb línia d'aigua, eines manuals i maniobres amb foc tècnic. El cos d'emergències també ha comptat amb el suport d'efectius dels Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra, les ADF, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Creu Roja, la Policia Local i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.

Segons han explicat els Agents Rurals, la causa d'aquest incendi cal buscar-la en uns treballs de manteniment de la franja de protecció de la urbanització Can Manel de Castell-Platja d'Aro. En aquest sentit, es tracta d'uns treballs «autoritzats que complien amb les condicions de prevenció».

Cal recordar que l'incendi forestal de Castell d'Aro es va declarar abans de la una del migdia d'aquest divendres —avís a les 12.49 hores—, al fons d’un barranc als afores de la urbanització Can Manel. Des d'allà va evolucionar cap a la part superior de la muntanya.