ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Els Bombers salven una espeleòloga ferida a una cova d'Àger, a la Noguera

La dona va patir un accident a la Grallera del Boixaguer, una cavitat que té uns 150 metres de profunditat i un recorregut interior de 700 metres
Imatge dels Bombers efectuant el rescat | Bombers

 

Els Bombers de la Generalitat van salvar, el dissabte 22 de setembre, una espeleòloga que va patir un accident dins de la Grallera del Boixaguer, una cavitat que es troba a la població d’Àger, a la comarca de la Noguera. Els efectius dels Bombers van haver de fer un descens per un pou vertical de 70 metres per arribar a la dona, que tenia una lesió en un braç. Un cop dins, van recórrer uns 100 metres de rampes i de passatges estrets i complexos.   

 

Els serveis d’emergència van rebre l’avís de l’accident a les 13.15 hores. Davant la dificultat per accedir al lloc on es trobava l’accidentada, es van mobilitzar 20 efectius, tant del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) com del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), a més de dos helicòpters.

 

 

Una cavitat de 150 metres de profunditat

La Grallera del Boixaguer és una cova que té una profunditat d’uns 150 metres i més de 700 metres de recorregut. Per tal d'accedir a la sala central, que es pot fer per qualsevol de les seves dues boques, és necessari efectuar un ràpel que arribi fins als 70 metres. Aquests fets van dificultar molt el salvament de l’espeleòloga.  

 

Imatge de l'evacuació en helicòpter | Bombers

 

Després d'unes quantes hores invertides en el salvament, els efectius dels Bombers van poder pujar la ferida a un helicòpter medicalitzat, que la va traslladar a l’hospital de Tremp al voltant de les vuit de la tarda. En arribar, la dona presentava una fractura al cap de l’húmer.

 

Localitzen el boletaire desaparegut a l'Alt Urgell

Aquest dissabte al matí, un boletaire de 70 anys que portava desaparegut des de dimarts passat va ser localitzat viu per un altre boletaire quan caminava la zona de la Rosa D'Odèn. L'home, veí de Guissona, va desaparèixer quan buscava bolets amb un amic a Fígols i Alinyà. D'ençà que se li va perdre la pista al voltant de les dues de la tarda del dimarts, un gran dispositiu dels Bombers ha treballat per trobar-lo.