Els Bombers donen per «estable» però «no controlada» la situació a l'empresa química de Tarragona

Continuen els treballs al dipòsit afectat i en un altre pròxim que també es va incendiar

Treballs d'extinció a l'incendi a l'empresa IQOXE
Els Bombers deixaran cremar «de manera controlada» | CatalunyaDiari

Els Bombers han indicat que la situació a la indústria de la Canonja, després de l'explosió a una empresa química, és «estable» però no està «controlada». Així ho ha assegurat Albert Ventosa, cap d'emergències de la regió de Tarragona dels Bombers, que ha concretat que s'està deixant cremar un tanc d'òxid de propilè de l'empresa IQOXE «de forma controlada». 

Ventosa ha concretat que els Bombers han treballat amb tres objectius tàctics. Primer, l'atenció a les víctimes «internes i externes» i en la recerca de la persona desapareguda, que seria un treballador de l'empresa. El segon ha estat identificar l'afectació sobre el risc exterior, i han constatat que no hi havia toxicitat en l'aire. Finalment, l'extinció de l'incendi a un dipòsit d'òxid de propilè a IQOXE. «D'aquests tres, en queden dos, la recerca del desaparegut i l'extinció».

Treballs per controlar el foc

Sobre el foc, Ventosa ha assegurat que estan deixant cremar el dipòsit «de forma controlada». «És l'estratègia més segura per mantenir l'entorn fora dels límits d'explosivitat», ha assenyalat. S'han mobilitzat 40 dotacions dels Bombers a l'interior de l'empresa i 40 més a l'exterior. A més s'ha instal·lat un Centre de Comandament Avançat als voltants de la companyia afectada.

Els Bombers treballen en un altre dipòsit d'òxid de propilè de la indústria que va explotar dimarts a la tarda a la Canonja. A més, segueixen refrigerant el tanc que va originar l'explosió. La recerca del treballador desaparegut s'ha suspès una mica abans de les dues de la matinada per qüestions de seguretat i es reprendrà aquest matí. La zona de recerca és molt propera al tanc. Durant la nit han treballat una trentena d'unitats, i està previst el relleu de totes elles. En paral·lel, s'està en contacte amb experts en òxid de propilè perquè donin pautes de com actuar.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari